A Bettermann a magyarok és németek közös sikertörténete
2017. május 5.
Az OBO Bettermann cég sikere a magyarok és németek közös eredménye. A magyarországi üzem a cég legeredményesebb leányvállalata - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Pest megyei Bugyin, a Bettermann csoport magyarországi képviseletének épületavató ünnepségén.

A kormányfő úgy fogalmazott, hogy a cég azért maradt Magyarországon és azért nyit most újabb csarnokokat, mert a magyar dolgozók bebizonyították, a legmagasabb német színvonalon is tudnak teljesíteni.

Orbán Viktor megköszönte Ulrich L. Bettermann elnökön keresztül minden német vállalkozónak, hogy a kommunizmus utáni nehéz időkben megjelent Magyarországon.

Hittek abban, hogy Magyarországnak van jövője, fontos volt nekik a németek és magyarok barátsága, üzleti lehetőséget láttak hazánkban, gyárakat építettek és munkahelyeket teremtettek – mondta a kormányfő.

Segítettek abban, hogy a magyar vállalkozók, magyar családok meginduljanak azon az úton, amelyen ők már jóval korábban elindultak, beszállítói lehetőséget adva a magyaroknak – közölte Orbán Viktor.

A színpadon felavatták Hans-Dietrich Genscher egykori német külügyminiszter szobrát. Az eseményen részt vett Barbara Genscher, a volt politikus özvegye.

Fotó: Árvai Károly

A miniszterelnök Hans-Dietrich Genscher mellett megemlítette Franz Josef Strauss volt bajor miniszterelnököt és Helmuth Kohl volt kancellárt mint azokat, akik soha sem adták fel az egységes Németország eszméjét.

Nekik köszönhető, hogy a kelet- és közép-európai szabadság előfeltétele, a német egység megvalósult. Mindhárom politikus pártállása más volt, de a nemzeti érdekek érdekében kiálltak a nemzeti egység mellett – jelentette ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök elmondta, Magyarországnak ugyan sok barátja van Németországban, de kevés olyan, aki ki is áll mellette az európai főáramlattal szemben.

Hans-Dietrich Genscher ilyen ember volt – fogalmazott Orbán Viktor.

Hozzátette: neki fontosabb volt a barátság, mint bármilyen kedvező vezércikk a lapok címoldalán.

Ilyen ember Ulrich L. Bettermann is, aki mindig, mindenhol a barátunk, „nem csak a szoba négy fala között” – jelentette ki a kormányfő.

Meg kell köszönnünk tehát neki, azt a törhetetlen kiállást, amelyet eddig kaptunk – mondta Orbán Viktor.

Az OBO Bettermann vállalatcsoport villamos szerelési anyagok gyártásával és forgalmazásával foglalkozik, központja a németországi Mendenben található. Az új épület átadásán Leslie Mandoki és zenekara zenélt.