A brit nagykövet is csatlakozott
2016. november 29.
Idén is önkéntesek százai váltják egymást a szeretet.éhség. adományponton. Első alkalommal csatlakozott hozzájuk Iain Lindsay brit nagykövet, aki ezzel szeretné felhívni a figyelmet az adakozás fontosságára.

A nagykövet nemcsak a sütésbe csatlakozott be feleségével, Bridget Lindsayvel és munkatársaival, hanem ahogy azt népszerű videó üzeneteiben megszokhattuk, magyarul buzdított az adományozásra, Magyarország legnagyobb összefogására az ünnepek közeledtével: Amikor karácsonykor megajándékozzuk egymást, gondoljunk azokra is, akiknek nehéz körülmények között telnek az ünnepek és hívjuk a 1353-as adományvonalat, hiszen a felajánlásokból az Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésének köszönhetően valódi segítség lesz – mondta a nagykövet.

A Segélyszervezet adománypontján idén is advent első vasárnapjától december 23-ig várják a pénzfelajánlásokat. Az adományponton található látványsütödében önkéntesek folyamatosan  mézeskalácsszíveket készítenek, hogy ezekkel köszönjék meg az adományponton felajánlott pénzadományokat. A sütöde mellett adományboltot is működtetnek az ökumenikusok, ahol a szervezet intézményeiben készült kézműves termékek megvásárlásával lehet támogatni a segélyszervezetet.

Újdonság, hogy idén első alkalommal nemcsak az Adományponton, hanem a vásár egész területén lehet csatlakozni az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez: minden árusnál és vendéglátóhelyen perselyek vannak kihelyezve, de aki bakkártyával fizet, annak azt is felkínálja a Hellopay rendszer, hogy a vásárlás értékének 5-10-15 vagy 20 százalékát egy mozdulattal hozzá tudja adni a végösszeghez, mely adománnyal az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját támogatja.