A miniszterelnök részt vesz a Sargentini-jelentés vitáján
2018. augusztus 31.
Orbán Viktor részt vesz a Sargentini-jelentés strasbourgi vitáján - erősítette meg a Magyar Idők értesülését az MTI-nek Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár péntek délután.

A Magyar Idők pénteki lapszámában azt írta, Orbán Viktor személyesen vesz részt szeptember 11-én az Európai Parlament plenáris ülésen, melyen a Sargentini-jelentés vitáját tartják. A dokumentumról másnap szavaz a parlament Strasbourgban.

A lap emlékeztetett, hogy Judith Sargentini az Európai Zöld Párt képviselőjeként készítette el a magyar jogállamiságról szóló jelentését, amelyet júniusban fogadott el az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) 37 tag támogatásával és 19 ellenszavazattal.

A dokumentum szerint Magyarországon szűkülnek a szabadságjogok, és felveti annak lehetőségét, hogy megvonják a szavazati jogot Budapesttől.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a jelentést a bevándorláspárti erők utolsó, elkeseredett kísérletének nevezte pénteken arra, hogy a migrációval szemben álló Magyarországot és kormányát még ebben az európai parlamenti időszakban megbüntessék.