- miniszterelnok.hu - https://2015-2022.miniszterelnok.hu/a-most-erkezett-vakcinakkal-tovabbra-is-ellovas-maradhat-magyarorszag-az-atoltottsagban/ -

A most érkezett vakcinákkal továbbra is éllovas maradhat Magyarország az átoltottságban

A kormányfő a vakcinákat szállító repülőgépnél úgy fogalmazott: „Végre ez a pillanat is elérkezett: megjött Magyarországra újabb 450 ezer adag vakcina, ezzel 450 ezer embert tudunk beoltani, és tudjuk őket megmenteni a betegségtől vagy az azzal együtt járó elhalálozástól”.

Arra kért mindenkit, hogy miután a harmadik hullám nagy erővel támad, regisztráljon és oltassa be magát.

„Ez a vakcina jó, engem is ezzel oltottak be, és ha most sikerül a következő napokban ezeket beadnunk, akkor Magyarország továbbra is éllovas marad Európában az átoltottság tekintetében” – hangsúlyozta Orbán Viktor, akit február 28-án oltottak be a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájával.

Hozzátette ugyanakkor: nem más európai országokkal „futunk versenyt”, hanem a vírussal, mert nem más európai országokat „akarunk legyőzni”, hanem a vírust, hogy „minél több magyar ember életét megmenthessük”.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter előzőleg szintén a közösségi oldalán jelentette be, hogy Magyarország teherszállító repülőgépe hozta Budapestre az újabb, 450 ezer adagot tartalmazó Sinopharm-vakcinaszállítmányt csütörtökön.