A nemzeti kormánnyal marad a kiszámíthatóság, a nyugalom és a biztonság
2018. március 29.
Ha az áprilisi választásokon olyan döntést hozunk, hogy nemzeti kormányunk legyen, a következő években is marad a kiszámíthatóság, a nyugalom, a tervezhetőség és a biztonság, de ha változtatunk, egy bevándorláspárti, migránsbarát kormány jön létre Magyarországon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Somogy TV-nek adott csütörtöki interjújában.

A kormányfő az interneten is közzétett, Fonyódon rögzített felvételen hangsúlyozta: egy migránsbarát kormány, amely mögött „Soros György nevével leírható nemzetközi hálózat található”, bevándorlóországgá alakítaná Magyarországot.

A tét nagyobb, mint általában a következő négy év parlamenti összetételéről és a kormányról szóló választás szokott lenni, a mostanin valójában a sorsunk, több évtizedünk is eldől, mert a bevándorlás olyan kérdés, hogy ha egyszer döntünk, és elhibázzuk, az áradat bejön, azt pedig többet visszafordítani nem lehet – jelentette ki.

Orbán Viktor ezért arra kérte „Somogyország” választóit, hogy a nemzeti kormány indulóit és ne a „Soros-jelölteket” támogassák, segítsenek abban, hogy Magyarországnak olyan kormánya legyen, amely ki tud állni az ország mellett, megvédi, nem engedi, hogy azt bevándorlóországgá alakítsák.

A miniszterelnök szavai szerint ennek Fonyódon különös jelentősége van. „A Balaton-parton sokan élnek a turizmusból, turizmus pedig ott van, ahol nyugalom, kiszámíthatóság, rendezettség és biztonság van, migránsokkal telerakott területeken nincs turizmus” – fogalmazott.

A kormányfő arra a kérdésre, hogy milyen parlamenti képviselőre van szüksége a térségnek, azt válaszolta: bátor, nemzeti érzelmű, a keresztény magyar kultúra és nemzeti identitás mellett elkötelezett emberre, aki a nehéz pillanatokban mindig kiáll Magyarország mellett, akinek valóban Magyarország az első. Úgy vélte, a tisztségéért az áprilisi választásokon újrainduló Móring József Attila KDNP-s parlamenti képviselő ilyen ember. „Rá az elmúlt években minden nehéz ügyben mindig számíthattam, mellettem állt” – mondta.

Orbán Viktor a térségről szólva kiemelte, a legfontosabbnak azt tartja, hogy a „szocialista időszakban felhalmozott adósságot sikerült levenni a városok és falvak nyakából”, ennek köszönhetően Fonyód is „fellélegezhetett”. Hozzátette, hogy a települések számos tervvel álltak elő az elmúlt időszakban, pályázatokat nyújtottak be, e nagyrészt turisztikai fejlesztéseket a kormány támogatni fogja.

A miniszterelnök a húsvéti programjáról azt mondta: nagypénteken rádióinterjút ad, de alig várja, hogy szombaton sonkát főzzön, vasárnap pedig a családjával reggelizhessen. Hozzáfűzte, hétfőn locsolni megy, ennek során köszönti édesanyját, feleségét, lányait, lányunokáját, és 97 éves nagymamáját is, egyúttal „begyűjti a piros tojásokat”.