- miniszterelnok.hu - https://2015-2022.miniszterelnok.hu/a-terror-haza-muzeum-sikertortenet/ -

A Terror Háza Múzeum sikertörténet

A kormányfő a Terror Háza Múzeum megalakulásának 20 éves évfordulója kapcsán úgy fogalmazott: „ez egy sikertörténet, ha fiatalabb lennék, azt mondanám, hogy a Terror Háza nagy királyság”.

Hozzátette: a múzemba látogató fiatalok, idősek, nyugatiak, keletiek és minden magyar valami olyan fontosat kap itt, amit sehol máshol nem kaphatna meg.

A múzeum létrejöttének fontosságát hangsúlyozva úgy fogalmazott: „itt a kommunizmus és a nácizmus közötti kapcsolatnak egy egyszerűen elmondott, a hasonlóságot kifejező megtestesülése van”.

Kiemelte: a Terror Háza Múzeumban az áldozatoknak van neve és sorsa, amit ők mondanak el, de a tetteseknek is van neve és arca. És a kettő nincs összekeverve, amit a kommunisták ügyesen csináltak, egészen a Terror Házának a létrejöttéig, megalapításáig – jegyezte meg.

„Többé nem a volt kommunisták mondják meg, hogy mi a jó, mi a rossz, mi az igaz és mi a hazug, hanem végre azok mondhatják el, akiket letaposott ez a rendszer, akik valóban az elnyomottak voltak, akiktől elvettek mindent. Van akitől az életét, van, akitől a családját, van, akitől a vagyonát, van, akitől a pályáját, a karrierjét, a lehetőségét. Szóval végre ők a győztesek, a történelem az ő oldalukon van, és ezt most elismerik” – fogalmazott Orbán Viktor.