Ajándék erdélyi árváknak, időseknek és rászorulóknak
2019. december 9.
Ahogy évek óta hagyományosan, idén karácsonykor is megajándékozta a marosvásárhelyi idősek otthona lakóit, illetve a Lazarenum Alapítvány által támogatott szegény sorsú és árva gyermekeket az Ökumenikus Segélyszervezet.

Az ajándékokat Lévai Anikó jószolgálati nagykövet, Lehel László elnök-igazgató adta át Fülöp G. Dénesné Suba Ilona intézményvezetővel a rászorulóknak 2019. december 9-én.

Lévai Anikó az esemény előtt a közmédiának elmondta: több mint tíz éve állnak kapcsolatban a Lazarenum Alapítvánnyal, és úgy látják, hogy amikor a marosvásárhelyi szervezetet támogatják, nem feneketlen zsákba szórják a pénzt. Olyan családok is vannak a támogatottjaik között, amelyek időben, megfelelő segítséget kaptak, és kiléphettek a támogatottak sorából. „Ez is célunk, hogy ne egy nehéz sorsú rendszert tartsunk fenn, hanem próbáljuk onnan kiléptetni az embereket” – fűzte hozzá Lévai Anikó.

Lehel László elmondta, hogy a segélyszervezet mindig pénzadományokat gyűjt Magyarországon, és abból vásárolják meg azokat a termékeket, amelyeket a partnereik kérnek. A mostani szállítmányban a legfontosabb tartós élelmiszereket, olajat, lisztet, rizst, húskonzerveket és tésztát hoztak, de a karácsony közeledte miatt az édesség sem maradt ki.

A több mint 100 gyermeket és idős lakót segítő akció három téli hónapra biztosítja az intézmény tartósélelmiszer ellátását (liszt, tészta, olaj, rizs, bab, lencse, köles, cukor, lekvár, májkrém, szárított zöldségek, kávé, tea, szaloncukor, kakaó, gyümölcs stb.).

Az élelmiszereken felül mosó- és fertőtlenítő szert tartalmazó segélyszállítmányból 170 maros megyei család is részesült, akikkel az intézmény év közben is kapcsolatban áll. Budapestről teherautók vitték Marosvásárhelyre a 2,5 millió forint értékű adományt, mely a 3 tonna karácsonyi tartósélelmiszer mellett a gyermekek számára édességet is tartalmazott. A szállítmány részét képezte továbbá több doboz játék- és ruhaadomány, illetve fentieken túl idén a szászrégeni Szivárvány Alapítvány által támogatott 43 óvodás és iskolás gyermeket is megajándékozta játékkal és édességgel az Ökumenikus Segélyszervezet.