- miniszterelnok.hu - https://2015-2022.miniszterelnok.hu/az-osztrak-szabadsagpart-elnoke-orban-viktornak-a-magyar-nep-a-szovetsegesunk/ -

Az osztrák Szabadságpárt elnöke Orbán Viktornak: a magyar nép a szövetségesünk

Herbert Kickl – mint írta – nem nézi végig tétlenül, hogyan válik a “hazák Európájából hazák nélküli Európa”. Együttműködés igen, egységesítés nem – hangsúlyozta.
Az FPÖ elnöke azt írta Orbán Viktornak: nem nézhetjük végig azt sem, hogyan tagadja meg egy kiemelt klikk a valós életünket, amely a többség akaratával szemben a genderelméletet és a szivárványos zászló felhúzását tekinti minden dolog legfőbb mércéjének. Józan észre van szükség – emelte ki.

Herbert Kickl nagyra értékeli a Magyarországhoz fűződő kiváló kapcsolataikat, s felidézte: eddigi parlamenti frakcióvezetői pozíciójában is kereste az építő jellegű párbeszédet a magyarokkal.

“Mostantól a teljes Szabadságpárt nevében ápolom a gyümölcsöző tapasztalatcserét magyar barátainkkal” – fogalmazott. Herbert Kickl azt írta a Fidesz elnökének: csak üdvözölni tudja a Magyarország érdekeinek érvényesítése iránti rendületlen kitartását, egyben kifejezte örömét, hogy a jövőben intenzívebbé válhat a Fidesz és az FPÖ közötti stratégiai együttműködés.

A Szabadságpárt elnöke biztosította Orbán Viktort arról, hogy személyében az egész magyar nép szövetségesre talál, amikor a közös célokért történő bátor kiállásról van szó, például a keresztény identitás megőrzéséről, a migrációs politika szigorításáról, az EU külső határainak hatékony védelméről, a nemzetállami szuverenitás fenntartásáról vagy az Unió gyámkodása elleni harcról.

Havasi Bertalan az MTI-nek felidézte: Orbán Viktor korábban, gratuláló levelében azt írta Herbert Kicklnek, hogy a Fidesz és az osztrák Szabadságpárt közötti együttműködés szilárd alapot biztosít a magyar-osztrák kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséhez és az Európa jövőjét befolyásoló kérdések megoldásához. Orbán Viktor várakozással tekint a közös munka elé, és biztosította pártelnök kollégáját arról, hogy a közös célok elérésében számíthat a Fidesz támogatására.