Egyszer lehet elrontani, és ha elhibázzuk, bevándorlóország leszünk
2018. március 2.
A háttérben talán már létre is jöttek azok a "paktumok", amelyek alapján a végén a bevándorlást ellenző, a nemzeti kormányt támogató képviselőjelölttel szemben egyetlen ellenzéki, bevándorláspárti jelölt lesz a választókerületekben, "a többiek valamilyen megoldásban (...) el fognak tűnni a színről" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken.

Közölte, eddig meghaladta a politikai fantáziát, hogy például a Jobbik és a DK összefogjon, de eljött az ideje, hogy „szembenézzünk ezzel a realitással”. A kormányfő ehhez hozzátette: a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás, amelyen csak egy ellenzéki jelölt indult, „parlamenti előválasztásként működött”. Orbán Viktor azt is mondta, „látom Soros György pénzét a háttérben, látom a mesterkedéseket”, amelyekkel szemben az egyetlen orvosság a nyílt, egyenes, őszinte beszéd.

Ezért szembe kell nézni azzal – folytatta -, hogy vannak, akik arra vállalkoznak, bevándorlóországgá tegyék Magyarországot, őket „jelöltként már ki is választották, sok pénz van mögöttük, Soros György nemzetközi pénze, civil szervezetei és a külföldi tulajdonban lévő, Magyarországon működő média nagy része”. „Ha meg akarjuk Magyarországot védeni, és nem akarunk mi is bevándorlóországgá válni, akkor össze kell fognunk, és együtt kell ezt a küzdelmet megharcolnunk” – mondta a miniszterelnök.

„Nemcsak azért nem akarunk bevándorlóországgá válni, mert akkor itt is terror lesz, bűnözés, az asszonyok és lányok nem lesznek biztonságban, és a kulturális identitásunk is (…) szép lassan elpárolog, hanem azért sem, mert az a jövő, amiért az elmúlt nyolc évben a magyar emberek megdolgoztak (…), annak is vége lesz, mert a végén velünk fogják megfizettetni a bevándorlás összes következményét és költségét” – fejtette ki. Szerinte ha egyszer bejönnek a bevándorlók, nem lehet őket „kitenni”. „Ha a fogkrém kijön a tubusból, nincs ember, aki visszategye” – fogalmazott.

Az ENSZ migrációs javaslatára kitérve a kormányfő arról is beszélt ugyanakkor, hogy Magyarország nincs egyedül a küzdelemben, vannak szövetségesei. Megemlítette, hogy az Egyesült Államok nem akar olyan világot, amelyben a migrációt emberi jognak ismerik el, a kerítéseket pedig lebontják, és emellett például Ausztrália, Japán, az új osztrák kormány, valamint Bajorország sem akar ilyen világot, ahogyan a visegrádi államok (V4) és azok sem, akik valószínűleg megnyerik a hétvégi olaszországi választást. A miniszterelnök a Föld tönkretételének és az emberiség primitivizálásának legbiztosabb receptjeként jellemezte azt, ha a migráció alanyi jog lenne.

Az lehetetlen dolog – mondta -, hogy valaki csak azért, mert a Föld másik pontján jobb életet remél magának, fogja magát, felkerekedik, és – függetlenül az ott élők véleményétől – odamegy, majd ott jogokat követel magának. Szerinte ha a szuverenitást elveszik, akkor ősi kulturális jogok, lehetőségek és a munkával kivívott életminőség kerül veszélybe.

Orbán Viktor szólt arról is, úgy látja: az Európai Unió dűlőre akarja vinni a kvótadöntést még ebben az európai parlamenti (EP) ciklusban, jövőre ugyanis EP-választás lesz, amelyen a bevándorlással szemben álló erők előretörése várható. Sőt, mivel idén július 1-jétől Ausztria tölti be az EU elnökségét – márpedig az új osztrák kormányt azért választották meg az emberek, hogy ne akarjanak bevándorlóországgá válni -, „Brüsszelnek és Soros Györgyéknek” egy esélye van, az, ha még július 1-jéig áterőltetik az európai intézményeken a Dublin IV-nek nevezett szabályozást, amely magában foglalja a kötelező kvótákat, és elvenné a nemzetállamoktól a jogkört a migráció ügyében – fejtette ki.

Az alapján, „amit át akarnak rajtunk verni”, „ide tízezer embert fognak küldeni” – hívta fel a figyelmet, kiemelve: mivel a német és az osztrák határellenőrzés miatt Magyarország „zsákország” lett, „akit beengedünk, az velünk marad”.

Ezért a választással kapcsolatban megismételte álláspontját: „egyszer lehet elrontani (…), és ha elhibázzuk, bevándorlóország leszünk”. Azt ígérte ugyanakkor, hogy ha továbbra is nemzeti kormánya lesz Magyarországnak, akkor ha kell, Brüsszelben vétózni fog a kérdésben.

A miniszterelnök kitért az EU és Lengyelország vitájára is, szerinte ugyanis azért van Varsó a „célkeresztben”, mert a közép-európai térség vezető államáról van szó, vagyis „azért lövik Lengyelországot a németek is meg Brüsszel is, mert ha Lengyelországot meggyengítik, akkor egész Közép-Európát meggyengítik”, meggyengítve ezzel a bevándorlással szembeni itteni ellenállást is.

Az Emmanuel Macron francia elnök által az EU jövőjét érintő kérdésekről javasolt konzultációról a kormányfő azt mondta: Európa jövőjéről konzultációt tartani jó dolog, „ezeket tartsuk is meg, és minden ország használja a saját legjobb nemzeti gyakorlatát”.

Végül arról beszélt, hogy Magyarország az elmúlt időszakban szép gazdasági, családpolitikai, a nők megbecsülését elősegítő eredményeket ért el. Külön kiemelte a nők 40 évnyi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségét – jelezve, hogy azt például a Jobbik nem szavazta meg -, és rendkívül fontosnak nevezte a gyermeket vállaló nők további támogatását, mert azon múlik Magyarország jövője, hogy „az asszonyok akarnak-e velünk együtt élni, akarnak-e családban élni, akarnak-e gyermeket vállalni”. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy ez egy személyes döntése minden nőnek, de szeretné megadni a segítséget azoknak, akik ezt a személyes döntést meghozzák.

Szavait ugyanakkor azzal zárta: hiába van jó családpolitika, ha közben az országot elárasztják a migránsok, akkor ugyanis „a pénz arra fog menni”.