Együttműködés a GE-vel
2016. január 20.
A magyarországi munkaerő-képzés fejlesztéséről és a paksi atomerőmű bővítési projektjéről is tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök és John G. Rice, a General Electric (GE) alelnöke szerda délelőtt az Országházban – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár a miniszterelnok.hu-val.

A megbeszélésen – melyen részt vett Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is – a felek megállapodtak: regionális jelentőségű felsőoktatási–ipari együttműködést indítanak a magyar munkaerő magas színvonalú képzése érdekében.

Havasi Bertalan hozzátette: a megbeszélésen szó volt a paksi atomerőmű kapacitás-bővítéséről is, amellyel kapcsolatban a GE alelnöke cégét érdekeltnek, motiváltnak nevezte; Orbán Viktor és John G. Rice reményüket fejezték ki, hogy a projektben amerikai–orosz szakmai együttműködés valósulhat meg.

A felek elégedetten nyugtázták, hogy a GE ma már a harmadik legnagyobb exportőr vállalat Magyarországon, amely 11 ezer magyar embernek ad megélhetést. A cég folyamatosan bővíti magyarországi kapacitásait – tájékoztatott a megbeszélésről a sajtófőnök.