Éveket fektettünk a Szerbia és Magyarország közötti barátság felépítésébe
2022. március 19.
Éveket fektettünk a Szerbia és Magyarország közötti barátság felépítésébe - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton szerb újságíróknak a Belgrádból Újvidékre tartó vonaton.

„Az önök elnöke és én hosszú éveket fektettünk a Szerbia és Magyarország közötti barátság felépítésébe. Ez egy teljesen új megközelítés, ami nehézségekkel jár, de azt hiszem, meggyőztük a magyarok és a szerbek többségét, hogy a jövő útja az együttműködés a két ország között” – jelentette ki a kormányfő.

„Szerencsés ember vagyok, mivel ebben partnerem van, Szerbia elnöke, aki a sok beszéd helyett cselekszik. Összesen tizenhat évet töltöttem a hivatalomban, tudom, hogy sok ember csak beszél és beszél a barátságról és az együttműködésről, de semmit sem tesz. Most azonban itt egy elnök, aki nagyon pontos, nagyon eltökélt és cselekszik. Hálásak vagyunk neki” – mondta Orbán Viktor Aleksandar Vucicról.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy elszigeteltek maradunk országaink észak-déli kapcsolatának megteremtése nélkül. „Személyes hitem, hogy ha az országok együttműködnek egymással, jobbak az esélyeink, hogy a jövőt megnyerjük” – jelentette ki Orbán Viktor.