Jogerősen pert nyert Orbán Viktor az Altus Zrt. ellen
2016. december 1.
A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla megváltoztatta a korábbi első fokú ítéletet, így Orbán Viktor jogerősen pert nyert az Altus Zrt-vel szemben – tájékoztatta a miniszterelnok.hu-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Elmondta: Gyurcsány Ferencék azért pereltek, mert nem tetszett nekik, hogy a miniszterelnök szóvá tette az Altus Zrt. EU-s megbízását.

Orbán Viktor 2015 májusában Strasbourgban tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: „ilyen pártfinanszírozási botrányt, mint amibe keverte magát az EU”, még nem látott. „Üzleti megbízatásnak álcázott formában európai uniós pénzt adnak egy olyan cégnek, amely egyértelműen pártcélokra is használja ezeket a forrásokat”.

A másodfokon eljárt bíróság most megváltoztatta az idén áprilisban meghozott, az Altusnak kedvező, nem jogerős ítéletet, és teljes mértékben elutasította az Altus Zrt. keresetét Orbán Viktorral szemben.

A Gyurcsány-cég köteles Orbán Viktor perköltségeit is megfizetni – közölte a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.