Lovas eszközök sérült gyermekeknek
2016. szeptember 23.
Lovas eszközöket adományozott a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Fóti Lovasterápiás Központjának Tuzson Bence országgyűlési képviselő. Az eszközök átadásán Lévai Anikó, a lovasterápiás program egyik ötletgazdája, elindítója is jelen is volt.

A sérült gyerekek gyógyulását segítő központ 1 millió forint értékben kapott olyan lovas felszereléseket, amelyek elsősorban a gyerekek biztonságát szolgálják. A négygyermekes Tuzson Bence az átadáson kiemelte a felelősség fontosságát, és azt, hogy aki a közéletben tevékenykedik, és a jövőről beszél, az a gyermekekről szól, hiszen a jövő tőlük függ. A politikus azt az 1 millió forintos kártérítést fordította teljes egészében az adományra, amelyet egy, a személyiségi jogai megsértése miatt indított per után ítélt meg számára a bíróság.

20160923_F+-t_4

A térség országgyűlési képviselője kiemelte: képviselőként a saját választókerületéért is felelősséget kell viselnie, a beteg gyerekekkel foglalkozó fóti lovasterápiás központ pedig rendkívül fontos szerepet tölt be, így magától értetődő volt, hogy olyan intézmény kapja ezt az adományt, amely nagyon sokat tesz a gyerekekért.

20160923_F+-t_6

Bozori Gabriella, a Magyar Lovasterápia Szövetség ügyvezető alelnöke az MTI-nek elmondta: elsősorban a gyerekek biztonságát szolgáló lovas felszereléseket kaptak, például lovas kobakokat, a legmodernebb technológia szerint készült mellényeket, de érkeztek olyan felszerelések is, amelyeket a gyerekek használnak a terápia során, illetve olyanok, amelyeket kimondottan a terápiás lovak használnak foglalkozásokhoz, kiképzésekhez. A lovasterápiás központ 2000-ben kezdte meg működését, a kezdeti időszak a feltételek megteremtéséről szólt, ma pedig már hetente több mint száz gyerek jár a foglalkozásokra.