Magyarország és Indonézia több évtizedes partnerségét méltatta Orbán Viktor
2020. augusztus 17.
Indonézia függetlensége kikiáltásának 75. évfordulóján gratulációját és jókívánságait fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnök Joko Widodo államfőnek - tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn az MTI-t.

A magyar kormányfő levelében felidézte, hogy a magyar-indonéz diplomáciai kapcsolatok már 65 éves múltra tekinthetnek vissza, és a két ország partnersége mindig a kölcsönös tiszteleten alapult.
„Örülök, hogy az országaink közötti politikai, gazdasági és kulturális kapcsolatok új lendületet kaptak az elmúlt években, és biztosíthatom önöket, hogy Magyarország továbbra is határozottan elkötelezett amellett, hogy fokozza az együttműködést, még a globális világjárvány kihívásokkal teli időszakában is” – írta Indonézia államfőjének Orbán Viktor.

A miniszterelnök szót ejtett Joko Widodo elnök tervezett magyarországi látogatásáról is; reményét fejezte ki, hogy ez mielőbb megvalósulhat, és alkalmuk nyílik a személyes tárgyalásokra a két nemzet közötti kapcsolatok további erősítése érdekében.
Havasi Bertalan emlékeztetett: Orbán Viktor 2016 elején tett hivatalos látogatást Indonézia fővárosában, Jakartában, ahol – tárgyalásait követően – arról beszélt: bebizonyosodott, hogy nincs többé olyan sarka a Földnek, ahol magyar üzletemberek ne tudnának jó üzleti kapcsolatokat, gyümölcsöző gazdasági együttműködést kialakítani.