Magyarország minden nyitott kérdésben készen áll az együttműködésre az Európai Bizottsággal
2017. április 29.
Magyarország miniszterelnöke az Európai Néppárt elnökségi ülésén leszögezte, hogy Magyarország kormánya minden nyitott jogi kérdésben készen áll az együttműködésre az Európai Bizottsággal.

Ahogy a múltban, úgy a jövőben is a Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárásokat megállapodással kívánjuk rendezni. Magyarország miniszterelnöke újra egyértelművé tette, hogy a magyar kormány nem kívánja bezárni Soros György Budapesten működő Közép-Európai Egyetemét. Magyarországon azonban előjogokat egyetlen egyetem sem élvezhet, a magyar jogszabályok mindenkire egyformán vonatkoznak. Tényleges tevékenység nélküli, offshore-postaládaként működő felsőoktatási intézmények létét a magyar jogszabályok a jövőben sem engedik meg.

Magyarország miniszterelnöke világossá tette, hogy a kormány által indított Nemzeti Konzultáció nem Európa-ellenes. Ellenkezőleg: azt a célt szolgálja, hogy közös erővel megreformáljuk az Európai Uniót, amely jelenleg sok tekintetben rosszul működik, és megújításra szorul.

A miniszterelnök kérte az Európai Néppárt segítségét, hogy a magyar családok számára komoly rezsinövekedéssel járó energiaunió tervezetét az Európai Bizottság vonja vissza.

A bevándorlás kérdésében pedig hangsúlyozta, hogy Magyarország továbbra sem tudja elfogadni az illegális migránsok ellenőrizetlen bevándorlását, és minden körülmények között fenn kívánjuk tartani az európai és magyar határokat védő kerítést.

Havasi Bertalan,
a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője