- miniszterelnok.hu - https://2015-2022.miniszterelnok.hu/magyarorszag-nemzeti-erdekeit-meg-kell-vedenunk-a-kovetkezo-ket-napban-brusszelben-kell-helytallnunk/ -

Magyarország nemzeti érdekeit meg kell védenünk, a következő két napban Brüsszelben kell helytállnunk

Rámutatott: meg kell előznünk, hogy belesodorjanak bennünket egy háborús konfliktusba, nemet kell mondani azokra a javaslatokra, amelyek légi háborút eredményeznének Oroszországgal, meg kell akadályozni azokat a javaslatokat, amelyek az orosz agresszióval szembeni szankciókat ki akarják terjeszteni az energiaszektorra, és így nehéz, talán lehetetlen helyzetbe is sodornák Magyarországot.

A kormányfő kitért arra: már csak 11 nap van hátra a parlamenti választásokig, amely mindannyiunk számára nemcsak fontos, hanem sorsdöntő jelentőségű.

Meg kell védeni mindazt, amit az elmúlt 12 évben Magyarországnak sikerült megvalósítania. Ilyenkor minden idegszállal és másodperccel a választásokra kell összpontosítani, de most mégis két napra Brüsszelbe kell menni, mert NATO és európai uniós csúcs lesz és olyan javaslatok vannak az asztalon, amelyekkel szemben Magyarország érdekeit meg kell védeni – mondta.

Kampány ide-kampány oda, a következő két napban Brüsszelben kell helyt állnunk – jelentette ki a miniszterelnök.