Mi élet-halál harcot folytatunk a koronavírus ellen, az EPP pedig kisded hatalmi játékokban leli örömét a brüsszeli bürokraták buborékjában
2021. március 4.
"Miközben mi itt, Magyarországon és más vezetők a saját országaikban szó szerint élet-halál harcot folytatnak a koronavírus ellen, az EPP kisded hatalmi játékokban leli örömét a brüsszeli bürokraták buborékjában" - írta Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a honlapján csütörtökön, Szamizdat 6. címmel közzétett írásában. Kijelentette: ez vállalhatatlan.

A kormányfő emlékeztetett: a Fidesz kilépett az Európai Néppárt európai parlamenti (EP-) frakciójából; nem fogadta el, hogy az EP-képviselőinek jogait és ezzel a magyar szavazók jogait is korlátozzák a frakció alapszabályzatának módosításával.

Most az Európai Néppárt nélkül kell felépíteni az európai demokratikus jobboldalt, amely otthont nyújt azoknak az európai polgároknak, akik „nem akarnak migránsokat, nem akarnak multikulturalizmust, nem estek LMBTQ-őrületbe, védik Európa keresztény hagyományait, tisztelik a nemzetek szuverenitását, és nemzetüket nem a múltjuk, hanem a jövőjük részének tekintik” – írta Orbán Viktor.

Úgy vélte, a kilépés új perspektívát nyit az európai politikában is.

Közölte: köztudott, hogy a magyarok „a folyamatosan hátráló és a politikai értékeit a süllyedő léghajóból kidobáló EPP-t újra Európa vezető szellemi és politikai erejévé” akarták tenni. Nagy, erős, demokratikus jobboldallá, amely a centrumpártokat, a konzervatív és tradicionális kereszténydemokrata pártokat és szavazóikat is képes egy nagy közös politikai otthonba összegyűjteni – fogalmazott.

Orbán Viktor szerint ez a lehetőség szerdán elveszett, és „az EPP végleg az európai baloldal csatolmányává vált”.

Hangsúlyozta: a migráció, a családi értékek, a nemzeti szuverenitás, vagyis a kor nagy kérdéseiben nincs többé különbség az EPP és az európai baloldal között, ezért „jó okkal gyújthatnak örömtüzeket az európai baloldal pártjai és vezetőik”. Egy újabb párttal gyarapodtak – fűzte hozzá.

Kiemelte: a feladatuk világos. Most az EPP nélkül kell felépíteni az európai demokratikus jobboldalt, amely otthont nyújt azoknak az európai polgároknak, akik „nem akarnak migránsokat, nem akarnak multikulturalizmust, nem estek LMBTQ-őrületbe, védik Európa keresztény hagyományait, tisztelik a nemzetek szuverenitását, és nemzetüket nem a múltjuk, hanem a jövőjük részének tekintik”.

„Itt az idő! Éljen a demokratikus jobboldal! Fortes fortuna adiuvat!” – zárta sorait Orbán Viktor.