Orbán Viktor a Kossuth Rádió „Jó reggelt, Magyarország!” című műsorában
2021. február 12.

Nagy Katalin: Hamarosan egy éve lesz annak, hogy úgy kezdjük a napot, hogy megnézzük a számokat, hány új koronavírus-fertőzött van, hányan vannak kórházban. Köszöntöm a stúdióban Orbán Viktor miniszterelnököt, aki ma is az operatív törzsben kezdte a mai napi munkát. Hogyan alakulnak a számok ma?

Tisztelettel köszöntöm a hallgatókat. Jó reggelt kívánok! Ugye, mi hullámokban számolunk. Tehát volt az első hullám, most a második hullám és a mai nap a második hullám 94. napja a mi időszámításunk szerint. Meg vagyunk hát gyötörve rendesen. Valóban 6-kor kezdett az operatív törzs, a jó hír az, hogy van 310.448, legalább egyszer már beoltott emberünk, állampolgárunk, honfitársunk, és van 383 ezer hivatalosan igazoltan átesett emberünk is, tehát 700 ezer védett ember van ma Magyarországon. A rossz hír az, hogy a fertőzések, amelyek biztatóan lefelé görbültek az elmúlt időkben, ez megszűnt, megállt, stagnálni kezdett, és most újra emelkedik: 1.860 új fertőzöttünk volt ma reggel, és elvesztettük 99 honfitársunkat, 3.828-an vannak COVID-osok kórházban, és közülük 299-en vannak lélegeztető készüléken. Tartanunk kell a szabályokat, mindenkit arra kérek, hogy bár már úgy éreztük egy-két héttel ezelőtt, hogy kifele futunk ebből a járványból, de az utóbbi néhány nap nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában a kedvező tendenciák megfordulását eredményezte. Az operatív törzsön vannak egészségügyi szakemberek is természetesen, maga a miniszter is, Kásler professzor is részt vesz, és azt a kérdést föltettem, hogy mitől van ez, hogy a magyarországi számok javulása megállt, és rosszabb tendenciákat rögzítünk most. Erre nincs egyértelmű, igazolt válasz, csak föltételezéseik vannak a szakembereinknek. Ők azt gondolják, hogy ez az angol vírus erőteljesebben van jelen Magyarországon. Remélem, biztosabb lábakon is állhatunk majd a tudomány szempontjából egy-két hét múlva.

A szomszédban, a környező országokban, Szlovákiában és Csehországban is megugrott, igen erősen megugrott a napi fertőzöttek száma. Ott vannak újabb szigorítások. Nálunk nem kell ettől tartani, hogyha betartjuk azt, amit eddig is betartottunk november 11-e óta?

Ugye, két görbét kell nézni, a matematikusokat is arra kérem, hogy ezeket mérjék be jól. Ugye, a magyar válságkezelés két tudáson alapul; van az orvosi, szakértői, tudományos tudás, matematikusok görbét rajzolnak, orvosok számítanak, vizsgálnak, elemeznek, és van a másik, a tapasztalat vagy a népi tudás, hogy az emberek mit tapasztalnak, mit szeretnének, milyen korlátozást fogadnak el, mi az, amit már nem tudnak elfogadni, mi az, ami kibírhatatlan a számukra, és így tovább. Ezt a kettőt kell kombinálni politikai döntéssé. Én úgy látom, hogy nem szükséges további szigorításokat tennünk. Sőt, ezt kifejezetten ellenezném. Szerintem most már van annyi vakcinánk, hogy a jól megszervezett oltással legalább annyit tudunk javítani a helyzeten, mint amennyi a helyzet természetes romlása. Tehát, mondjuk, az angol vakcina bejövetele, a két hatás, a negatív meg a pozitív ki tudja oltani egymást, és ha gyorsan oltunk, és szerzünk még több vakcinát, akkor a jó hatás maga alá tudja majd szorítani a rossz hatást, tehát a beoltottsággal együtt járó védettség megfékezi a járvány további terjedését. Tehát most ezt a két tendenciát kell egyszerre figyelni, a beoltott emberek számát, és az új fertőzöttek számát. Most már a helyzet javul, mert most már oltási táblázatokból dolgozom, itt előttem is – nem látják a hallgatók –, a mai operatív törzs ülésén kapott oltási táblázatból beszélek, amikor az adatokról van szó, és azt tudom mondani a tisztelt hallgatóknak, hogyha a kínai vakcinával is elkezdünk oltani, ami nincs messze már, akkor minden olyan embert, aki eddig regisztrált oltásra, húsvétig be is tudunk oltani.

Ez több mint kétmillió ember.

Az 2.448.300 ember lesz húsvétkor – a dolgok állása szerint, és június elején, május végén ez pedig 6 millió 800 ezer ember lesz. Ez azt jelenti, hogyha összevetem a magyar oltási terveket az európai helyzettel, akkor egy Magyarországgal azonos méretű és lélekszámú európai országhoz képest Magyarország május végére 3,5 millióval több embert tud beoltani. Ez óriási szerintem.

Ez annak köszönhető, hogy a magyar kormány elkezdett tárgyalni gyártókkal. Az eddig ismerteken kívül vannak újabb tárgyalások újabb gyártókkal, vagy arra már nincsen szükség?

Mindig van szükség. Ugye, azt sem tudjuk, hogy a vakcinák milyen időtartamban jelentenek védettséget. Most a gyártók óvatosan hat hónapot mondanak, de közben nézzük a tudományos közleményeket és elemzéseket, amik a nagyvilágban megjelennek, és ott úgy látom, hogy inkább hosszabb az, mint hat hónap, de nekünk föl kell készülnünk arra, hogy hat hónap után, hét hónap után, nyolc hónap után esetleg újra kell vagy lehet oltanunk azokat, akiket egyszer már beoltottunk. Ezért a vakcina-beszerzésnek folyamatosnak kell lenni. Tudom, hogy az ellenzék mindig viccelődik ezen, de a portyázókat és fürkészőket mindig mozgatni kell, ők ki vannak küldve a nagyvilágba, és ahol, úgy tűnik, hogy néhány ezer vagy százezernyi vakcina leesik egy teherautóról, ott kell állni egy magyar portyázónak, aki elkapja.

Ezért van arra szükség, hogy több, mint tízmillió ember számára jó vakcinát kötött le a kormány? Itt, ha az ember olvasgatja a koronavirus.gov.hu-t, akkor itt azt lehet olvasni, hogy, ugye, a nyugati vakcinából 19,5 millió adag, tehát akkor ez olyan 9,5 millió magyar beoltására alkalmas, ezen kívül van 2,5 millió kínai vakcina, illetve egymillió ember beoltására alkalmas orosz vakcina. Ezért kell több mint tízmilliót is lekötni? Ez a lekötés nem jelenti azt, hogy azt meg is rendeltük?

Az azt jelenti, hogy amikor rendelkezésre áll, akkor dönthetünk arról, hogy megvásároljuk-e, vagy sem. Ez jó konstrukció. Az Európai Uniónak nem az a problémája, hogy rossz üzleti konstrukciókat hozott volna létre a vakcinaügyben. Tehát ebben nem érdemes a bizottságot elmarasztalni. Nagyon kedvező áron, jó üzleti konstrukciókat hozott létre, csak akkor fizetünk, amikor kell, és így tovább. A baj az idő, tehát a probléma az, hogy nem önmagában a vakcinaszám a fontos, hanem hogy mikor van vakcina. A bizottság, illetve az egész európai beszerzési rendszer itt mutat gyengeséget, hiszen a kanadaiak, a britek, az izraeliek már jóval előrébb vannak az oltásban, ők hamarabb jutottak vakcinához, és aki időt nyer, életet nyer. Ezért kellett nekünk kínai és orosz vakcina is, mert abszolút számban a nyugati vakcina elégséges lenne majd júniusban, júliusban meg szeptemberben, de addig minden nap meghal száz ember, nem lehet viccelni meg várakozni. Azért kell mindenhonnan vakcinát szerezni, hogy időt tudjunk nyerni. Még egyszer mondom: aki időt nyer, életet nyer, aki vesztegeti az idejét, életeket veszít.

A Szputnyikkal elkezdenek oltani ezen a héten. A kínai vakcina mikor érkezhet meg?

Már vannak a vizsgálatokhoz szükséges ampullák. Ma az operatív törzs ülésén próbáltam tisztán látni a szükséges vizsgálatok ügyében. Ugye, mindig mondom, hogy itt a politikusoknak egy csábítást el kell hárítaniuk, ellen kell állni, mert az ember sokat olvas járványügyi kérdésekről, és egy idő után elkezd róluk beszélni is, mintha értene hozzá, pedig nem értünk hozzá. Tehát a miniszterelnök nem ért járványügyi kérdésekhez. Tájékozottabb, jó esetben, mint az átlag magyar polgár, de ettől nem válik járványügyi szakemberré. A járványügyi szakemberek az orvosok. Sokat kell kérdezni tőlük, nem mondani kell nekik, hanem inkább faggatni kell őket. Ma is ez történt. Megértettem, hogy hány vizsgálatot kell elvégeznie a kínai vakcinán a népegészségügyi központnak ahhoz, hogy fölszabadítsa a beérkezett kínai vakcinákat az orvosok számára, hogy beolthatóvá váljanak. Tehát nem elegendő az, ami eddig történt, hogy adtunk egy vészhelyzeti engedélyt, hogy be lehet hozni és használni lehet általában a kínai vakcinát, hanem minden szállítmányt meg kell vizsgálni egy magyar biztonsági rendszernek megfelelően, bizonyos számú vizsgálaton át kell esni, hogy az a konkrét szállítmány, ahogy beérkezett, az bevethető-e, azt szabad-e beadni az embereknek. És úgy látom, hogy haladunk előre. Tehát ezek a vizsgálatok zajlanak, és jó reményünk van arra, hogy megfelelő, biztonságos körülmények közepette föl tudjuk szabadítani a kínai kontingenseket is. Az oroszt már föl tudtuk, az orosszal már lehet oltani, oltunk is vele.

Sokan mondják azt, hogy arra meg kéne még várnunk az időt, hogy az Európai Gyógyszerügynökség is rátegye a pecsétet a papírra. Csak azt felejtik el sokan, hogy az Európai Gyógyszerügynökség ugyanazt csinálja, amit a magyar, az Országos Gyógyszerészeti Intézet, hogy csak a dokumentációt vizsgálja, ők nem nézik meg az ampullákat, és nem vizsgálják meg.

Ha megengedi, én egy kicsit távolabbról nézek erre a kérdésre. Aztán miért gondoljuk, hogy az európaiak okosabbak lennének, mint mi? Ez egy hipotézis. Nem így van! A mi szakembereink legalább olyan jók, mint bármely európai szakember. Én nem bízom jobban a brüsszeli népegészségügyi központ vizsgálatában, mint a magyarban, sőt fordítva, a magyarban jobban bízom, mint a brüsszeliben. Tehát semmi okunk ilyen nemzeti kisebbrendűségi érzésre, hogy minden, ami Brüsszelben történik, az biztos, amit Pesten mondanak, az meg vagy úgy van, vagy nem. Ez nem igaz! A mi szakembereink világszínvonalúak. Tehát ez az első dolog. Úgyhogy engem megnyugtat, ha a magyar szakemberek mondanak valamit. Nekem nem kell ahhoz amerikai, angol vagy brüsszeli jóváhagyás, megerősítés, hogy akkor biztos úgy van. Ez egy rossz képzet, amit beépítettek a fejünkbe, mi meg elfogadtuk. Nem! Saját magunkban kell bízni, Müller Cecíliában kell bízni, a munkatársaikban kell bízni, a magyar professzorokban kell bízni, és ez eddig bevált szerintem. Ez az első. A második, hogy persze, lehet arról beszélni, hogy várjunk még erre meg arra, de minden egyes várakozással eltöltött napon elveszítünk száz magyar embert. Úgyhogy én nem várok.

Jövő héten indul az online konzultáció. Megvannak-e már a kérdések? Hány kérdés lesz, tudjuk-e?

Ma szeretném délután véglegesíteni a kérdéseket, 5-6-ot, tehát nem szeretnék túlságosan sokat. Majd meglátjuk, tehát ha megengedi, most még erről többet nem mondanék, de azt remélem, hogy sikeres lesz a konzultáció. Ez ugyanazon az online felületen zajlik – most nincs időnk leveleket küldeni –, mint ahol a regisztráció. Egyébként az oltásra regisztráltak száma folyamatosan nő. Erről is van számom: 2.010.236 ember regisztrált ma reggelig. Tehát a konzultáció is ezen a felületen megy majd. Mindenkit kérek, hogy vegyen részt, akinek van véleménye, javaslata, akarja, hogy az ő hangja is számítson, azok menjenek föl majd erre a konzultációs felületre. Egyébként az oltások – visszatérve erre a kérdésre – jól haladnak. Voltak az elején kisebb technikai nehézségek, ezek nem jelentősek, és csökkennek. Félóránként hat embert hívnak be egyébként az oltóhelyekre, tehát tumultusra nincsen ok. Ha mindenki pontosan érkezik, akkor a terv szerint tudunk haladni. Magyarországon ma 7.189 oltási ponton adunk be injekciókat.

Védettséget igazoló okmányt vezet be a kormány. Milyen mintára? Milyen példa alapján, és mire lehet majd ezt fölhasználni?

Saját kútfőből – ha szabad ezt mondanom. Mindenki beszélt erről, hogy esetleg határátlépési igazolvány, és így tovább, meg néhány országban folytattak filozófiai mélységű vitákat is arról, hogy szabad, nem szabad ilyen igazolványokat kiadni. Mi is lefolytattuk ezeket a belső vitákat, a kormány több körben is tárgyalt erről, és végül úgy döntöttünk, hogy tegyük meg az előkészületeket. A konzultációban lesz erre vonatkozó kérdés egyébként. Tehát tegyük meg az előkészületeket, hogy ha az emberek úgy gondolják, hogy a védett személyek számára nagyobb szabadságot lehet engedni – majd a konzultáció végén meglátjuk, hogy így gondolják-e a magyarok –, akkor ne legyen technikai akadálya, hogy azonnal ezeket a különbözőségeket vagy kedvezményeket meg tudjuk adni azoknak, akik átestek. Ugye, háromfajta csoport van. Vannak, akiket beoltottunk, róluk van egy országos nyilvántartás. Vannak azok, akik szerepelnek a fertőzésen már átesett emberek hivatalos nyilvántartásában, amit egy PCR-teszttel ezt igazoltuk. És van egy harmadik csoport, őket a legnehezebb lesz majd felszínre hozni, akik nem estek át hivatalos vizsgálaton, nem kerültek be az átesettek hivatalos országos jegyzékébe, de van antitestjük, tehát átestek anélkül, hogy tudtak volna róla. Az lenne a fair és a korrekt, hogyha meg tudnánk oldani, hogy ők is egy antitest – vagy valamilyen vizsgálat után ők is fölkerülhessenek a védett személyeknek a listájára, vagy a körére vagy a védettséget már élvezők. Aztán majd a konzultáción majd meglátjuk, hogy az emberek mit gondolnak. Ez engem is izgat egyébként, ez a kérdés. Nincs annál izgalmasabb kérdés, mint amikor az ember a saját országáról, népéről, nemzetéről, fajtájáról kap egy visszajelzést, hogy mit gondolnak a magyarok arról, hogy akit már nem érdemes korlátok között tartani, azt kiengedjük-e akkor is, ha én még nem estem át, tehát hozzám képest ő szabadabban élhet majd. Ezt elfogadom, vagy nem fogadom el? Szerintem a nagyvonalúság, méltányosság dimenziójában meg fogunk tudni sok mindent saját magunkról. Ezek izgalmas kérdések.

Ha nem leszünk irigyek, akkor mindenképpen. No, a kormányinfón elhangzott az, hogy 36 milliárd forint bértámogatást, munkabér-támogatást igényeltek ugye, azok, a vállalkozások, amelyek bajba jutottak, és két hét alatt sikerült felpörgetni a kifizetést, és a 36 milliárdból már 35 milliárd forintot ki tudott fizetni a kormány ezeknek a vállalkozásoknak. De fölmerül az a kérdés, hogy vajon azok az egészen kicsi vállalkozások, az egyéni vállalkozók – és itt a leginkább sérült, sérülékeny szektorban nagyon sok ilyen van –, nekik mi a leginkább segítő eszköz? Mert ők ezt a munkabér-támogatást viszonylag kevesen vették igénybe.

Mindennel próbálkozunk, de a legfontosabb mindenki számára, hogy minél hamarabb annyi oltott, védett emberünk legyen, hogy a korlátozásokat le tudjuk rúgni magunkról. És akkor a leginkább veszteséget szenvedett ágazatokban, mint a vendéglátás, éttermi szolgáltatások, kulturális rendezvényszervezés, szállodaipar, újraindulhat az élet. Persze, kell bértámogatást adni, meg adunk kedvezményes hitelt – erről is mondok mindjárt néhány szót –, de a legfontosabb mégiscsak az, hogy minél hamarabb vissza tudjunk térni az élet normális keretei közé. Vagy ha már van elég beoltott ember, 2-3 millió, meg átesettek, akkor legalább ők hadd menjenek nemcsak saját maguk szabadsága miatt szabadabban ki az életbe, hanem ezeknek az iparágaknak az érdekében is. Hiszen itt emberek dolgoznak, ha ki tudnánk engedni legalább a teraszokra a beoltottakat meg a fertőzésen átesetteket, vagy az ő számukra szállodai vagy éttermi szolgáltatásokat is lehetne nyújtani, akkor azzal megmentenénk jónéhány talán több tízezer munkahelyet is, illetve ennyi embernek ismét lenne rendes bére. Tehát az oltás, a korlátozások feloldása, az ország újraindítása a legnagyobb segítség minden egyes ma bajban lévő gazdasági ágazatnak. De ezen kívül adunk bértámogatást, úgy, ahogy Ön mondta, és a gazdaság-újraindítási akciótervben, van egy újraindítási akciótervünk, abban fontos az a tízmillió forintos kamatmentes hitel, amit három év törlesztési türelemmel fogunk majd odaadni minden kisvállalkozónak. Ezt nem akarjuk odaadni a nagyoknak, tehát beszéljünk egyenesen, ezt nem nekik szánjuk, még csak nem is a közepeseknek, hanem azoknak, akik kicsik, és igazán bajban vannak, és gyors pénzösszegre van szükségük. Szerintem óriási érdeklődés lesz, az előrejelzések szerint ezt látom. A mikro- és kisvállalkozások világában nagyon sokan igénybe fogják venni ezt a tízmillió forintos, maximum tízmillió forintos hitelt. Ennek a részletei a véglegesítés állapotában vagy ahhoz közelítő állapotban vannak, és ezt hamarosan elérhetővé tesszük a vállalkozók számára.

Ez a keret bővülhet, amit meghatározott a kormány ennek a körnek?

Az igazság az, hogy a pénzügyminiszter, akinek az a dolga, hogy vigyázzon az ország pénzügyi stabilitására, és a büdzséért felelősséget visel, mindig szereti, ha van valamilyen fölső korlát. Én úgy látom, hogy ezt hamar el fogjuk érni, és nagyon gyorsan ki fogjuk meríteni, és én afelől fogom győzködni a pénzügyminisztert, hogy ahogy a 100 milliárd forintnyi összeg elfogy, és van rá igény, a mikro- és kisvállalkozások számára, ha kell, akkor – ahogy szokás mondani – felülről legyen ez nyitott, és amennyi igény bejön, adjuk oda. Ez a legnagyobb segítség. Tehát vannak általános segítségek, de a legnagyobb segítség a bajba jutott kis-, mikrovállalkozó számára az, hogy hirtelen hozzá tud jutni könnyen, különösebb bürokratikus akadályok nélkül, kamatmentesen tízmillió forinthoz, amit csak három év múlva kell elkezdeni törleszteni. Ennél nagyobb segítséget aligha kaphat. Úgyhogy szerintem, akinek kell, vigye ezt a segítséget.

Éppen egy ismerősömmel beszélgettünk és mondta, hogy szakembert keres fürdőszoba felújításhoz és már csak augusztusra van időpont. Úgy tűnik, hogy ez is időben érkezett ez a bizonyos családtámogatás, hogy a használt lakásokat fel lehet újítani és a felújítás költségének a felét az állam visszaadja.

Az a helyzet, hogy azzal kell számolnunk, hogy munkaerőhiány lesz. Tehát most még mindenki arról beszél, hogy a válság miatt mennyi embernek a munkahelyét kellett megvédeni. Egyébként többen dolgoztak január elején Magyarországon, mint amennyien az év azonos időszakában egy évvel korábban a válság előtt dolgoztak. Tehát remekül megvédtük a munkahelyeket. Igaz, hogy sokaknak kellett menniük részmunkaidős foglalkozásba, de nekik is megmaradt az állásuk. Ezen már túl vagyunk, most már nem védekezünk, most már támadunk, újraindítási akciótervünk van, és arra kell számítani, hogy pillanatokon belül munkaerőhiány lesz Magyarországon. Az építőiparban különösen. Az Ön példája is ezt igazolja, de a rendelkezésemre álló adatokból szintén ez olvasható ki. Azzal, hogy a lakásfelújításoknak egy soha nem látott széles körét indítjuk meg azzal, hogy az otthonteremtési támogatásokat megnöveltük, most az áfát levittük, a lakásépítés áfáját 5 százalékra, itt most lesz egy talán soha nem látott vagy régen látott lakásépítési boom. Tehát itt most meg fog indulni sok minden: a lakásfelújítás iránt óriási az érdeklődés. Mert a kisebb pénzű emberek számára ez sokkal elérhetőbb, közelebbi, kézzelfoghatóbb, könnyebben felhasználható, mint a csok, amikor egy önálló ház építésébe kell belevágni, vagy egy nagyobb bővítésre. Tehát azt hiszem, hogy ez egy népszerű program lesz. A tízmillió forintos mikro-, kisvállalkozói hitel meg ez együtt nagyon sok embert fog elérni. És higgyék el, hogy az újraindítás sikerülni fog. Remek akciótervünk van. Ma meg fogják kapni vagy mától kapják meg a nyugdíjasok a 13. havi nyugdíjuk első egy heti összegét, ugye, négy év alatt tudjuk ezt visszavezetni. Ezzel az előző baloldali kormányok utolsó bűntényét is sikerül meg nem történtté tenni, vagy legalábbis zárójelbe tenni, hogy elvenni emberektől, nyugdíjasoktól venni el pénzt, akik egész életükben azért dolgoztak, hogy eltartsák a családjukat, meg működjön az ország, s akkor a válságkezelés 2008-2009-ben arra épül, hogy elvesszük tőlük a nyugdíjukat. Most örülök, hogy tíz év után végre ott vagyunk, hogy ezt a baloldali merényletet sikerül ellensúlyozni, és megkezdjük a 13. havi nyugdíj visszaépítését, aztán belép a fiataloknak, 25 év alattiaknak járó jövedelemadó-kedvezmény. Tehát szerintem ez az egész újraindítás nagy munka lesz. Ez nehéz meló, ha szabad ilyet mondanom. Sok részletkérdés van, de ezt megtoljuk, ezt megnyomjuk, ez meg fog indulni, és a magyar gazdaság gyorsabban tér vissza annak a teljesítménynek, egyébként nemzetközileg is figyelemre méltó teljesítménynek a szintjére, ahol már a válság előtt egyszer jártunk.

Ön utalt arra, hogy a 13. havi nyugdíj első részletét, ugye, mától kezdik utalni és viszik a postások a nyugdíjasoknak. Most itt a DK egyik politikusa, Varju László azt mondta, éppen, hogy ez csak szépségtapasz. Bár én úgy emlékszem, hogy 2009-ben, amikor Bajnai Gordon bejelentette a megszorításokat azzal a címmel, hogy ez fájni fog, akkor annak a kormánynak tagja volt Varju László is, amelyik elvette a 13. havi nyugdíjat a nyugdíjasoktól.

Nincs könnyű helyzetben a baloldal, és talán megértik, ha nem hullatok emiatt krokodilkönnyeket. Az összes bűneik nyomait tüntetjük el. Elvették a nyugdíjakat, elvettek 13. havi fizetést a közalkalmazottaktól, az orvosoktól, az ápolónőktől is. Az ápolónőknél 70 százalék körüli béremelést csináltunk három év alatt, az orvosoknál pedig egy soha nem látott orvosi bérfejlesztést. Tehát az igazság az, hogy nekem kétfelé kell néznem egyszerre. A tíz évvel ezelőtt véget ért baloldali kormányzás még itt lévő romjait kell eltakarítgatni, például a 13. havi nyugdíjat visszavezetni meg készülni a jövőre. Digitalizáció, zöldgazdaság, körforgás, mind a két dolgot kell csinálni. Mind a két szempontot érvényesíteni kell, amikor gazdaságpolitikát alakítunk ki. Az újraindítás, a gazdaság-újraindítási akcióterv a baloldali kormányzás utolsó romjainak eltakarítását is tartalmazza és az új korszak megnyitását is.

Köszönöm! Orbán Viktor miniszterelnököt hallották.