Orbán Viktor a WHO európai vezetőjével tárgyalt, aki elismerését fejezte ki Magyarországnak a védekezésért
2021. április 22.
A sikeres magyar oltási kampányról, az újraindításról valamint Magyarország és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közötti kapcsolatokról tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök és Hans Kluge, a WHO európai regionális igazgatója csütörtökön Budapesten, a Karmelita kolostorban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Elmondta: Hans Kluge elismerését fejezte ki Magyarország járványügyi védekezése kapcsán.

A megbeszélésen, melyen részt vett Pintér Sándor belügyminiszter, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Müller Cecília, országos tisztifőorvos, Gundo Weiler és Oxana Domenti, a WHO végrehajtó tanácsának tagjai valamint Ledia Lazeri, a WHO Magyarországi Irodájának vezetője is, egyetértettek abban, hogy a gazdaságot és az életet fokozatosan kell újraindítani. A WHO vezetője megismételte véleményét, mely szerint az iskolákat kell a legkésőbb bezárni és a legelsőként kinyitni.

Fotó: Fischer Zoltán/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor ismertette a Magyarország újraindítására vonatkozó elképzeléseket.

Magyarországon példaértékű oltási kampányt folytatnak – húzta alá Hans Kluge, hozzátéve: életmentő eszközként kell a vakcinára tekinteni. Ezt a témát nem lehet geopolitikai kérdéssé tenni, hiszen az oltás az egyedüli eszköz a járvány legyőzésére, és minden vakcina hatékony – hangsúlyozta a WHO európai vezetője és a magyar miniszterelnök.