Orbán Viktor az amerikai Indiana állam kormányzójával tárgyalt
2017. június 14.
Az amerikai-magyar gazdasági kapcsolatok erősödéséről és a magyar üzleti környezet javulásáról volt szó Orbán Viktor miniszterelnök és Eric Holcomb, az egyesült államokbeli Indiana kormányzója megbeszélésén szerda reggel az Országházban – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A tárgyaláson, amelyen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter valamint Jim Schellinger indianai kereskedelmi miniszter is, megállapították: az elmúlt évtizedben dinamikusan bővült Magyarország külkereskedelme az Egyesült Államokkal.

Az USA Magyarország első számú külkereskedelmi partnere az Európai Unión kívül, több mint 1700 amerikai irányítású leányvállalat működik Magyarországon, amelyek 100 ezer magyar embernek adnak munkát. Az ötven legnagyobb amerikai multinacionális vállalatból a legtöbb Magyarországon is jelen van, köztük a legjelentősebb indianai cégek, ami jól mutatja a befektetői bizalmat hazánk iránt – hangzott el a találkozón. Kiemelték az alacsony magyarországi társasági adórátát, amely tovább javítja az üzleti környezetet – mondta Havasi Bertalan.