Orbán Viktor az Európai Bizottság digitális egységes piacért felelős alelnökével tárgyalt
2017. november 9.
Elismerően szólt a jelentős digitális fejlesztéseket szolgáló magyarországi programokról Andrus Ansip, a digitális egységes piacért felelős uniós biztos Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott csütörtök délelőtti megbeszélésén az Országházban – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Az egyeztetésen – melyen részt vett Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos is – az EU digitális egységes piac kezdeményezéséről volt szó, amelyhez jól illeszkednek a magyarországi fejlesztések, így a Digitális Jólét Program is – hangzott el a találkozón.

Fotó: Botár Gergely

A digitális egységes piac az Európai Bizottság egyik legfőbb prioritása. A testület korábbi tájékoztatása szerint a teljes mértékben megvalósult digitális egységes piac előreláthatólag évente 415 milliárd euróval járulna hozzá a gazdasághoz és több százezer munkahelyet teremtene. Az Európai Unió e területen már számos fontos döntést meghozott: megszűntek a barangolási díjak EU-szerte, 2018-tól az EU más országaiba utazó uniós polgárok külföldön is hozzáférhetnek azokhoz a digitális tartalmakhoz, amelyekre hazájukban előfizettek, valamint a 700 MHz-es frekvenciasáv megnyílik az 5G hálózat és az új internetes szolgáltatások előtt.