- miniszterelnok.hu - https://2015-2022.miniszterelnok.hu/orban-viktor-az-europai-roplabdaszovetseg-elnokevel-targyalt/ -

Orbán Viktor az európai röplabdaszövetség elnökével tárgyalt

A kedd délelőtti tárgyaláson – melyen részt vett Kovács Ferenc, a hazai szakszövetség elnöke is – megállapították: a magyar röplabdasport nagy lépésekkel haladt előre az elmúlt években. Kiemelték a női válogatott teljesítményét, az elmúlt évek két Eb-szereplését, illetve a World Grand Prix-sorozat harmadik osztályának megnyerését.

Az, hogy a röplabda bekerült a látvány-csapatsportágak társaságiadó-kedvezményen keresztüli támogatási rendszerébe (tao), nagy lehetőség, de sok feladat is egyben – hangzott el a megbeszélésen.

Fotó: Árvai Károly

A felek nagy várakozással tekintenek a 2019-ben esedékes Európa-bajnokság elé, amelynek egyik házigazdája Magyarország lesz. Budapest, mint a világ egyik sportfővárosa a vizes vb-vel már bizonyított, így nincs akadálya újabb nemzetközi sportesemények színvonalas megrendezésének – állapították meg.

A magyar férfiválogatott 2018 augusztusa és 2019 januárja között vívhatja ki az Eb-részvételt, míg a női csapat társrendezőként biztosan ott lesz a kontinensviadalon. A férfi Európa-bajnokságot Franciaországban, Szlovéniában, Belgiumban és Hollandiában, míg a női Eb-t Magyarország mellett Lengyelországban, Szlovákiában és Törökországban bonyolítják le.