Orbán Viktor beszéde a Fidesz–KDNP választási győzelmét követően
2022. április 3. Budapest

Jó estét kívánok!

Egész jól nézünk ki. Egyre jobban nézünk ki. Talán még sohasem néztünk ki olyan jól, mint éppen ma este.

Kedves Barátaim!

Hatalmas győzelmet arattunk. Akkora győzelmet arattunk, hogy még a Holdról is látszik, de Brüsszelből egészen biztosan. Jó mulatság, férfimunka volt, jó volt Veletek harcolni, mindenkinek köszönöm, amit beletett ebbe a ma esti győzelembe. Mindenkinek köszönöm a jókívánságokat, az üdvözleteket, a bátorításokat, a hátba veregetéseket, a munkaórákat, és akik imádkoztak értünk, azoknak pedig külön is köszönöm, hogy gondoltak rám. Külön köszöntöm a ránk határon túlról figyelő magyarokat. Köszönjük, hogy segítettek, mert így kaptunk egy esélyt, hogy mi is segíthessünk nekik. Külön köszöntöm azokat, akik ma Kárpátalján magyarok. Azt üzenjük, hogy ne féljenek, tartsanak ki, az anyaország velük van.

Először is köszönetet kell mondanom a magyar választópolgároknak, és csak annyit tudok mondani most nekik, hogy mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megszolgáljuk a bizalmat, amit ma este tőlük kaptunk. Tudjuk, hogy a szerénység a legfontosabb. Minél nagyobb a győzelem, annál nagyobb szerénységre van szükség, és valljuk be, hogy ma este van is mire szerénynek lennünk. Köszönetet szeretnék mondani az önkénteseinknek. Több mint százezer önkéntes dolgozott az elmúlt napokban azért, hogy ma este közösen ünnepelhessünk. Köszönjük nekik! Nem robotok, nem zsoldosok, hanem önkéntesek, akik szeretik a hazájukat, és ezért hajlandóak voltak vállalni a kockázatot és a nehéz munkát.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Barátaim!

Ez most nem az okoskodás ideje. Ez a boldogság estéje. Engedjünk szabad folyást az érzelmeinknek, de annyit talán adhatunk az eszünknek is, hogy elmondjuk, hogy a ma estével a győzelem szinte minden lehetőségét kimerítettük, már mindenhogyan nyertünk. Nyertünk 2010-ben még a régi, kétfordulós rendszerben. Nyertünk 2014-ben, amikor önállóan hívtak ki bennünket az ellenzéki pártok. Nyertünk 2018-ban, amikor részleges összefogást hajtottak végre. És nyertünk 2022-ben, amikor teljes volt az összeállás velünk szemben. Azt meg majd tanulmányozni kell, és ha nem sikerül választ találni, akkor meg kell kérdezni a Jóistentől, hogy az hogy’ van, hogy pont akkor nyertünk a legjobban, amikor mindenki összeállt ellenünk. Amit tudhatunk, az az, hogy ez a győzelem azt jelenti, annyit talán tudhatunk, hogy ez a győzelem azt jelenti, hogy hiába a taktika, a cselszövés, a ravaszkodás, a végén mindig a szív győz.

A mi győzelmünk, a ma esti győzelem, Magyarország ma esti győzelme a szív győzelme, kedves Barátaim! Azért nyertünk, mert van egy közös szenvedélyünk, amit úgy hívnak: Magyarország. Még azt is el kell talán mondanunk, hogy óriási nemzetközi erőközpontok és szervezetek mozdultak meg velünk szemben, nekik is kell azért, hogy üzenjünk valamit, nekik is legyen egy-két jó szavunk. Azt tudjuk mondani, hogy kidobott pénz volt minden fillér, amit a magyarországi baloldalnak adtak. És talán még annyit megengedtek nekem, hogyha azt mondom, hogy úgy tűnik, hogy a magyar baloldal volt Gyuri bácsi életének legrosszabb befektetése. Tizenkét éve csak viszi a pénzt.

Kedves Barátaim!

Ez a győzelem azért is marad majd emlékezetes talán életünk végéig, mert most kellett a legnagyobb túlerővel megküzdeni. A baloldal itthon, a nemzetközi baloldal köröskörül, a brüsszeli bürokraták, a Soros-birodalom minden pénze és szervezete, a nemzetközi, fősodratú média és a végén még az ukrán elnök is. Ennyi ellenfelünk egyszerre még sosem volt. De hiába a rengeteg pénz, és hiába a túlerő, ha összefogunk, nem lehet bennünket megállítani. Emlékezzetek: a Békemenet járvány utáni első nagy találkozóján, október 23-án mondtuk el együtt, hogy nincs annyi pénz, amely megállíthatna bennünket, és ha mi összefogunk, akkor a legvastagabb falon is át fogunk menni. És mielőtt megvenne bennünket az Isten hidege, még annyit szeretnék mondani Önöknek, hogy nem engedtük, hogy a kudarcos múlt visszatérjen, megvédtük Magyarország függetlenségét és szabadságát, megvédtük Magyarország békéjét és biztonságát, és bár még nem ismerjük az eredményeket, de remélem, hogy megvédtük a gyerekeinket és a családjainkat is.

Kedves Barátaim! Tisztelt Magyarok!

Ne felejtsétek el, hogy a világban persze nemcsak ellenfeleink, hanem barátaink is vannak, és ők is mindent megtettek a mi győzelmünkért. Jó szívvel gondolunk az amerikai barátainkra, a lengyelekre, az olaszokra, a spanyolokra, a szerbekre, a szlovákokra és az osztrákokra is, akik velünk voltak, és segítettek bennünket az elmúlt hónapokban. Ezt a győzelmet nekik is ajánljuk, ez nemcsak a mi győzelmünk, ez az ő győzelmük is, mert az egész világ láthatta ma este itt, Budapesten, hogy a kereszténydemokrata politika, a konzervatív, polgári politika és a hazafias politika győzött. És azt üzenjük Európának, hogy ez nem a múlt, ez a jövő, ez lesz a mi közös európai jövőnk. Az egész világ láthatta, hogy a magyarok szeretik a hazájukat, és mi, akik ma győztünk, azt vállaljuk, hogy számunkra mindig Magyarország lesz az első.

A Jóisten mindannyiunk fölött, Magyarország mindenek előtt! Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!