Orbán Viktor ellátogatott a leégett református kollégiumba
2019. január 25.
Orbán Viktor ellátogatott a reformátusok leégett Ráday utcai kollégiumába - derült ki a miniszterelnök Facebook-oldalára pénteken feltöltött videóból.

A felvételen a kormányfő kérdésére elhangzik, hogy még nem tudják, elektromos tűz ütött-e ki, de valószínűleg igen.

„Lehet, hogy az egészet el kell bontani, lesz egy nagy udvarunk, és lehet, hogy kell egy ennyi férőhelyes új kollégium valahol itt a környéken” – mondja a videón Orbán Viktor, aki azt is kijelenti, hogy a tűzoltók helytálltak.

A Ráday utcai kollégiumban szerda este tűz ütött ki, aminek következtében az épület használhatatlanná vált. Az érintett diákok elszállásolásáról sikerült gondoskodni, a vizsgaidőszakot felfüggesztették.

Bogárdi Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón közölte, hogy miután az utolsó tűzfészkeket is eloltották, egyértelművé vált, hogy használhatatlanná vált az épület hátsó, kollégiumi része. A második és a harmadik szint teljesen kiégett, az oltás pedig a többi szintet is súlyosan károsította. A püspök elmondta azt is, hogy a tűzben elhunyt ember azonosítása folyik, továbbra is csak annyit tudnak róla mondani, hogy nem diák volt, hanem az egyik vendégszobában elhelyezett személy.