- miniszterelnok.hu - https://2015-2022.miniszterelnok.hu/orban-viktor-felvette-a-kapcsolatot-a-gyoztes-jobboldali-partvezetokkel/ -

Orbán Viktor felvette a kapcsolatot a győztes jobboldali pártvezetőkkel

A sajtófőnök ismertetése szerint Giorgia Meloni miniszterelnök-jelöltnek Orbán Viktor azt írta, a Fratelli d’Italia párt sikere azon konzervatív-keresztény értékeknek a győzelme, amelyek „együttműködésünk és barátságunk alapját is képezik”. Orbán Viktor utalt az orosz-ukrán háborúra is, szerinte ilyen kihívásokkal teli időszakban a kiszámítható partnerségek jelentősége különösen felértékelődik. „Várakozással tekintek jövőbeli együttműködésünk elé, országaink és Európa békéjének megőrzése, az európai gazdaság újraindítása és az energiaválság enyhítése érdekében” – írta a pártelnöknek Orbán Viktor.

A magyar miniszterelnök korábban a közösségi oldalán is üzent Giorgia Meloninak, azt írva: „Több, mint megérdemelt győzelem. Gratulálok!”.

Orbán Viktor Matteo Salvinivel, a Lega vezetőjével és Silvio Berlusconival, a Forza Italia elnökével is kapcsolatba lépett, mindkettejüknek gratulált az olasz jobboldali pártok választási győzelméhez, és köszönetet mondott nekik az eddigi barátságért és együttműködésért.