Orbán Viktor fogadta a nemzetközi korcsolyázó szövetség elnökét
2016. április 8.
A magyar kormány jelentősen megemelte a korcsolyázók támogatását, ennek következtében sportolóink egyre jobb eredményeket érnek el, Magyarország visszakerült a korcsolyázás nemzetközi élvonalába - hangzott el Orbán Viktor miniszterelnök és Ottavio Cinquanta, a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) elnökének pénteki találkozóján az Országházban.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője a miniszterelnok.hu-nak elmondta: a megbeszélésen az ISU elnöke tiszteletét fejezte ki a magyar sportolók iránt, a magyar sikersportágak közül kiemelte a vízilabdát, a vívást és a kajak-kenut.

Ottavio Cinquanta arról beszélt, hogy hálával és elismeréssel tekint az elmúlt 23 év együttműködésére a magyar sportági szakszövetséggel. Emlékeztetett: az ISU elnöksége idén – pályázat útján – két világesemény otthonául is Magyarországot választotta, mert ideálisnak tartja a körülményeket és a jó szervezési készségünket. „A legendás magyar vendégszeretet mindig hozzájárul az ISU események hazai sikereihez, Budapestre Európa szíveként tekintünk, ahova szívesen jönnek nem csak a versenyzők, de kísérőik is” – idézte a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség elnökét a sajtófőnök.