Orbán Viktor megbeszélést folytatott a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével
2016. augusztus 19.
Orbán Viktor miniszterelnök megbeszélést folytatott a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökével, Thomas Bachhal Rio de Janeiróban - tájékoztatta az MTI-t péntek délután a miniszterelnök sajtófőnöke.

Havasi Bertalan közlése szerint Orbán Viktor gratulált a sikeres riói olimpiarendezéshez, hogy végül minden nehézségen sikerült úrrá lenni, és elmondta, Magyarország szándéka változatlan a 2024-es olimpia megrendezésére.

A miniszterelnök szólt arról, hogy a NOB Agenda 2020 programja Magyarország „testére van szabva”, hiszen arra bátorít, hogy a megapoliszok után a világ középméretű nagyvárosai is pályázzanak.

A miniszterelnök azt is elmondta a NOB elnökének, hogy Magyarország a következő években – az olimpiai pályázattól függetlenül – szinte minden olyan közlekedési, turisztikai és sportfejlesztést megvalósít, amely az ötkarikás játékok céljait is szolgálhatja.

Így mostantól nem az a kérdés, hogy miért rendezzünk olimpiát, hanem az, miért ne rendeznénk? – fogalmazott Orbán Viktor a megbeszélésen.