- miniszterelnok.hu - https://2015-2022.miniszterelnok.hu/orban-viktor-nyilatkozata-a-silvio-berlusconival-a-forza-italia-elnokevel-tortent-beszelgeteset-kovetoen/ -

Orbán Viktor nyilatkozata a Silvio Berlusconival, a Forza Italia elnökével történt beszélgetését követően

Beregi Balázs (Magyar Televízió): Miniszterelnök úr, ma este a Forza Italia két vezetőjével, Silvio Berlusconival és Antonio Tajanival tárgyalt és találkozott. Mondana nekünk néhány mondatot erről?

Érintettünk európai ügyeket, olasz–magyar kapcsolatokat és az Európai Néppárt kérdését is. Az európai ügyekben abban maradtunk, hogy továbbra is a legszorosabban együttműködik Silvio Berlusconi pártja és a Fidesz, az Európai Parlamentben is és minden más európai intézményben. Az olasz–magyar kapcsolatokban arról tárgyaltunk, hogy most egy olyan gazdaságpolitikát folytatunk, amely a legmodernebb technológiával rendelkező cégek beruházásait honosítja meg Magyarországon, és számítunk az olasz cégekre, és Silvio Berlusconi egy üzleti delegációval el is jön majd Magyarországra, és ott tanulmányozni fogják a befektetési lehetőségeket. A néppárt ügyében pedig arról beszéltünk, hogy mi a néppárton belül nagyon közel vagyunk egymáshoz, mind a ketten kifejezetten ellenezzük a migrációt, ellenezzük az adóemeléseket, ellenezzük a versenyképességet rontó gazdasági európai döntéseket, ellenezzük az adózás szabályainak uniós szintre való emelését. Szóval mi egy olyan pártszövetség vagyunk, egy olyan páros vagyunk az Európai Néppárton belül, amely a jövőben is együtt kíván működni, ezért ők nagyon győzködnek bennünket, hogy maradjunk is benn az Európai Néppártban, de erről majd később fogunk döntést hozni, hogyha letisztultak a viszonyok az Európai Néppártban, ahhoz még néhány hétre azért szükség lesz.

Köszönöm szépen!

Köszönjük.