- miniszterelnok.hu - https://2015-2022.miniszterelnok.hu/orban-viktor-peterffy-tamas-amerikai-uzletemberrel-targyalt/ -

Orbán Viktor Péterffy Tamás amerikai üzletemberrel tárgyalt

Fotó: Fischer Zoltán/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Az Egyesült Államokban élő üzletember nevéhez kötődik a Timber Hill (a későbbi Interactive Brokers) cég megalapítása, amely az első olyan vállalkozás volt, amely számítógépes kereskedést vezetett be a 80-as évek elején – emlékeztetett Havasi Bertalan. Hozzátette: a miniszterelnök 2017 júniusában a Magyar Érdemrend Nagykeresztje polgári tagozata kitüntetést adta át Péterffy Tamásnak a Washingtonban létrehozandó Kommunizmus Áldozatai Emlékmúzeum támogatásáért, valamint a magyarság jó hírét gyarapító érdemei és példaértékű életútja elismeréseként.

Keddi megbeszélésükön részt vett Varga Mihály pénzügyminiszter és Hanti Miklós, az Interactive Brokers Central Europe Zrt. vezérigazgatója is – mondta a sajtófőnök.

Péterffy Tamás és Orbán Viktor egyetértettek abban, hogy a koronavírus-járvány bénító korlátozásai után mindent meg kell tenni a gazdaság mielőbb újraindítása és a munkahelyek megvédése valamint újak teremtése érdekében. A beszélgetés során szóba került a migráció kérdése is, erről úgy vélekedtek, hogy a tömeges illegális bevándorlás veszélyt jelent a nemzetek és azok kulturális identitása számára.