- miniszterelnok.hu - https://2015-2022.miniszterelnok.hu/soros-jeloltjeivel-szemben-csak-a-fidesz-kdnp-jeloltjeire-lehet-szamitani-hiszen-a-tobbiek-mar-a-zsebben-vannak/ -

Soros jelöltjeivel szemben csak a Fidesz-KDNP jelöltjeire lehet számítani, hiszen a többiek már a zsebben vannak

Orbán Viktor szerint ma a nemzetközi média, Brüsszel és az erős gazdasági érdekcsoportok próbálják elérni, hogy Magyarországnak gyenge koalíciós kormánya legyen, mert csak így tud maradéktalanul érvényesülni Brüsszel befolyásolása. A miniszterelnök szerint a bevándorlás visszafordíthatatlanul megváltoztathatja Magyarország karakterét és csak egy egységes, döntésképes kormány tud ellenállni Brüsszel nyomásának, ilyet pedig csak a nemzeti oldal képes alakítani Magyarországon.

A kormányfő szólt arról is, bátor döntéseket kell hozniuk az ország versenyképességének javítása érdekében, és a különféle műhelyek elképzeléseinek az összegzése után 2019 januárjában el kell indítani egy erőteljes versenyképességi politikát.

„Magyar modellben gondolkodom – fogalmazott -, amely a versenyképességen, a teljes foglalkoztatottságon, a demográfiai politikán és az identitáspolitikán nyugszik”.

Orbán Viktor kifejtette: ha valamelyik területen születik egy döntés, annak figyelemmel kell lennie a többi három pillérre is. Olyan versenyképességi döntést nem hoznak, amely negatívan érintheti a demográfiát vagy a másik két pillért – magyarázta.

A kormányfő úgy látja, a mai magyar adórendszer jól működik, teljesítményre ösztönöz, és nem hanyagolja el az igazságosság szempontjait sem.

Ezért az arányos adórendszer is marad, hiszen az úgy fair, hogy aki tízszer többet keres, az fizessen tízszer annyi adót, mint a másik ember – közölte. Szerinte az arányos adórendszer segít abban, hogy az emberek kiszámíthatóan tudják tervezni a jövőjüket.

A miniszterelnök azt mondta, a Jobbik láthatóan arra tesz kísérletet, hogy megkerülje a Fidesz-KDNP-t, és be akarja magát manőverezni a baloldalra.
Véleménye szerint ez időnként mulatságos és a politikusaikat hiteltelenítő helyzetekhez vezet. „Akik pár éve még uniós zászlót égettek, azok mára brüsszelisták lettek. Nem szól ez másról, csak a pénzről és a hatalomról” – értékelt.

Kitért arra is, hogy Brüsszel befolyásolása nem csak a bevándorlásnál érvényesülne, ha gyenge kormánya lenne Magyarországnak: egy ilyen kabinet amellett, hogy rögtön megnyitná a határokat a migránsok előtt, meghozná azokat a döntéseket is, amelyek tönkretennék az ország versenyképességét.

Orbán Viktor azt mondta, ha a baloldal bármilyen formában kormányra jut, emelkedni fog a rezsi és emelkedni fognak az adók is; a magyar vállalkozások különösen veszélyben vannak, az ő adóterheiket növelnék a leggyorsabban. Ennek a vége újra a munkanélküliség növekedése lenne – jegyezte meg.

A Fidesz elnöke szerint az „első látásra csetlő-botló” ellenzéki pártok nem lebecsülendő ellenfelek, erejüket ugyanis nem saját maguknak, hanem a külföldről érkező infúziónak köszönhetik. „Attól veszélyesek, hogy a külföldi megbízóik zsoldosaiként harcolnak, és ez egy komoly veszélyforrás” – fogalmazott, közölve azt is, e pártok a mögöttük lévő nemzetközi erők érdekeinek megfelelően hatalomra jutva végre is hajtanák az ő parancsaikat.

A kormányfő szerint a vasárnapi választáson a jövőről lesz szó. A mostani politikai képlet nem az, hogy itt vannak a baloldalon azok, akik akkor csődbe vitték az országot, és itt van a nemzeti oldal, amely kihúzta onnan, sőt komoly gazdasági sikereket ért el a kormányzásával – mondta. Hozzátette, azt kell elmondani az embereknek, hogy a bevándorlás veszélyezteti a gazdasági eredményeket, mert a bevándorlókat el kell tartani, de veszélybe kerül Magyarország kultúrája és a magyarok életformája is.

Orbán Viktor a migrációról szólva közölte, a fejekben a harc eldőlt, az emberek megértették, hogy mivel is járna, ha Magyarország is meghajolna a bevándorláspárti politika előtt. Szerinte nem csak Magyarországon, de egész Európában migránsellenes többség jött létre. Most az a kérdés, hogy ebből „a masszív társadalmi többségből” hogyan lesz politikai többség – mutatott rá.

A politikus 2018-at nagyon fontos évnek nevezte, mert eldől, hogy „a globális erők a saját érdekeiknek megfelelően – és a brüsszeli bürokraták segítségével – bevándorlópárti kormányokat tudnak-e ültetni a bevándorlásellenes országok nyakába”.

Elmondta, az Európai Tanácsban júniusban lesz a döntő csata, Brüsszel újra egy automatikus menekültszétosztási rendszert erőltet. Magyarországnak első lépésben még az idén, 2018 végéig tízezer embert be kellene fogadnia – közölte, megjegyezve, hogy szerinte a kvóták folyamatosak lesznek.

„Hiába védjük meg mi a határokat, ha Brüsszel újabb és újabb bevándorlókat hoz be, akkor a kvótáknak köszönhetően újabb tíz- és tízezrek érkezhetnek majd az országba brüsszeli döntés alapján, amibe a nemzeti kormányok nem szólhatnak bele” – fogalmazott.

Orbán Viktor szerint ha nem bevándorlásellenes miniszterelnök képviseli majd a júniusi tanácskozáson az országot, akkor „mi is elesünk”.

„Magyarországot ebben az esetben el fogják venni az emberektől” – közölte. Arra a kérdésre, pénz vagy ideológia hajtja a bevándorláspártiakat, a kormányfő azt mondta, Soros György gazdasági spekuláns, ő soha nem csinál olyat, aminek a végén nem keres.