Szófiában, Jakartában, Prágában, Moszkvában és Brüsszelben tárgyal a következő hetekben Orbán Viktor
2016. január 27.
Sűrű nemzetközi programja lesz a következő hetekben Orbán Viktor miniszterelnöknek – tájékoztatta a miniszterelnok.hu-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Elmondta: a kormányfő pénteken Szófiában a bolgár miniszterelnökkel tárgyal. Február első két napján Indonézia fővárosában, Jakartában tartózkodik a magyar miniszterelnök, ahol találkozik Joko Widodo elnökkel, a megbeszélések fókuszában az gazdasági és az oktatási-kulturális kapcsolatok állnak majd. Orbán Viktor részt vesz a visegrádi országok miniszterelnökeinek február 15-i rendkívüli csúcstalálkozóján is, amelyről kedden a cseh miniszterelnök tett bejelentést – mondta Havasi Bertalan.

A tervek szerint február 17-én kerül sor a magyar miniszterelnök moszkvai látogatására, amelynek keretében megbeszélést folytat Vlagyimir Putyin orosz elnökkel; majd Brüsszelben az Európai Tanács ülésén vesz részt február 18-19-én, ahol a brit EU-tagság és a migráció lesz a két fő téma. A sajtófőnök hozzátette: a programok még szervezés alatt vannak, így változások elképzelhetők.