- miniszterelnok.hu - https://2015-2022.miniszterelnok.hu/tamadas-a-kopt-keresztenyek-ellen-orban-viktor-ket-taviratban-fejezte-ki-reszvetet/ -

Támadás a kopt keresztények ellen – Orbán Viktor két táviratban fejezte ki részvétét

„Mély megdöbbenéssel értesültem a kairói Szent Péter kopt templomban ma reggel elkövetett, számos emberéletet követelő terrortámadásról. Egy olyan barátságos és a vallások békés egymás mellett élését hirdető közösséget ért ma, a karácsonyra való felkészülés közepette támadás, amelynek szeretetet és békét hirdető szellemiségéről személyesen is megbizonyosodhattam” – írta a kopt pápának Orbán Viktor, hozzátéve: „Biztosíthatom, hogy Magyarország és a magyar kormány a keresztény értékek szellemében kész minden segítséget megadni a kairói kopt közösségnek a károk helyreállításában. A magyarok nevében szeretném együttérzésemet kifejezni az áldozatok hozzátartozóinak és az egyiptomi keresztény közösségnek.”

Az egyiptomi elnöknek küldött táviratban Orbán Viktor kifejtette: ami történt, „súlyos támadás a békében együtt élő egyiptomi muszlim és keresztény közösség és minden egyiptomi ember ellen.

Magyarországon nagyra értékeljük Elnök úr erőfeszítéseit a terrorizmus elleni küzdelem terén, mellyel nemcsak Egyiptom, de egész Európa számára életbevágóan fontos szolgálatot tesz.” A magyar miniszterelnök – mint írta – személyesen is nagyra becsüli, hogy az elmúlt években Szíszi elnök mindent megtett az egyiptomi keresztény közösség védelme érdekében.

„Biztosíthatom, hogy Magyarország és a magyar kormány továbbra is elkötelezetten támogatja az egyiptomi népet és Elnök urat a nemzetközi terrorizmus elleni harcban” – zárta táviratát Orbán Viktor.

(MTI)