- miniszterelnok.hu - https://2015-2022.miniszterelnok.hu/tobb-mint-1-millio-embert-sikerult-eddig-beoltani/ -

Több mint 1 millió embert sikerült eddig beoltani

A kormányfő a Vakcinainfó Extra – 5. rész című bejegyzésében azt mondta: 1 millió 2714 embert sikerült eddig beoltani, ezzel messze az európai uniós átlag fölött van Magyarország, megelőzve olyan „komoly, tekintélyes” országokat is, mint Németország és Ausztria.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy ez sok tízezer ember munkájának eredménye. Ezért köszönetet mondott az orvosoknak, háziorvosoknak, ápolónőknek, betegszállítóknak, államigazgatásban dolgozóknak, rendőröknek és katonáknak. Hozzátette: rengeteg közöttük a hölgy, ezért nőnap alkalmából külön köszöni az ő erőfeszítéseiket, hiszen „ők két terhet visznek a vállukon, a munka mellett a családét is”.

Első helyen mondott köszönetet Orbán Viktor Müller Cecília országos tisztifőorvosnak, és kívánt sok erőt a munkájához.

A kormányfő jelezte: a következő napokban is folytatják az oltásokat és újabb vakcinaszállítmányok is érkeznek.

Azt mondta: gyorsan és hatékonyan fognak oltani, reményei szerint gyorsabban és a hatékonyabban, mint a legtöbb európai uniós ország.

„A helyzet nem könnyű, de most már a célegyenesben vagyunk. Tartsunk össze a következő hetekben és akkor sikerülni fog, együtt sikerülni fog” – zárta üzenetét a kormányfő.

A videóban szereplő táblázat szerint Magyarország 10,26 százalékkal – Málta után – a második helyen áll a népességarányos beoltottság tekintetében az európai uniós országok között.