Görög, montenegrói és ukrán vezetők is gratuláltak Orbán Viktornak
2018. április 13.
Görög, montenegrói és ukrán vezetők is gratuláltak Orbán Viktor magyar kormányfőnek a vasárnapi választási győzelméhez - tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken az MTI-t.

Alexisz Ciprasz görög miniszterelnök levelében sikereket kívánt Orbán Viktornak küldetése teljesítéséhez, s egyúttal kifejezte: várja együttműködésük folytatását, most, amikor az „Európai Unió és tágabb környezete is kritikus helyzetben van”.

Dusko Markovic montenegrói miniszterelnök saját és kormánya nevében meggyőző győzelméhez és negyedik mandátumához gratulált a Fidesz-KDNP-nek. Megköszönte, hogy Magyarország támogatja Montenegró európai integrációját, és mindazokat a lépéseket, amelyeket személyesen Orbán Viktor tesz ennek érdekében. Leszögezte, Montenegró ugyanilyen elszántsággal viszi majd véghez a szükséges reformokat.

Petro Porosenko ukrán elnök szintén gratulált a Fidesz-KDNP meggyőző győzelméhez. Sikereket kívánt Orbán Viktornak a felelősségteljes tevékenységében, „a baráti magyar népnek” pedig békét, jólétet és felvirágzást.