Miskolc maradjon a nyerő oldalon!
2019. október 8.
Ha a miskolciak fejlesztéseket, beruházásokat akarnak, ha meg akarják valósítani a már kidolgozott terveket, akkor működjünk együtt, és Miskolc próbáljon a nyerő oldalon maradni.

Orbán Viktor miniszterelnök a borsodi megyeszékhelyen a helyi televízió Miskolci Napló című műsorában kedden kijelentette: a miniszterelnöknek akkor kell egy kampányban részt vennie, ha országos kérdésekre akarják a figyelmet irányítani. Itt most nem ez a helyzet, arra akarják ráirányítani az emberek figyelmét: fontos, hogy alkalmas jelölteket találjanak a városi testületekbe, és alkalmas polgármestert válasszanak – fogalmazott.

Úgy látja, ő ehhez keveset tud hozzátenni, mert a jelölteket helyben ismerik, a döntést sokkal inkább a személyes helyismeret alapján érdemes meghozni, nem pedig az én, mondjuk úgy, hogy politikai természetű kommentárjaim alapján. Nincs igény arra, hogy országjárásban legyek – tette hozzá.

Orbán Viktor kiemelte: azért jött el mégis, mert Miskolc fontos város, becsületbeli ügy, hogy itt legyen. Támogatja Alakszai Zoltánt, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét, jó szívvel ajánlja. Sokat számít egy olyan jelölt, aki hazajön Miskolcra, jobban lehet bízni egy olyan emberben, aki nem kényszerből maradt egy városban, hanem mert ezt választotta – vélekedett.

A miniszterelnök agilisnak nevezte a polgármesterjelöltet, van benne energia, lehet vele dolgozni. Mindazonáltal a döntő ok, amiért Miskolcra látogatott, hogy tartozik az előző polgármesternek, Kriza Ákosnak, akivel régóta dolgozik együtt – mondta Orbán Viktor. Az előző polgármester fantasztikus munkát végzett a városban, most fognak beérni ennek a gyümölcsei – fűzte hozzá. Hangsúlyozta: azért harcol, hogy az öröksége ne menjen tönkre, ne engedjük, hogy ellenzéki főhadiszállást csináljanak ebből a városból, és az előző évek munkája áldozatául essen a pártcsatározásoknak.

A kormányfő arra kérte a miskolciakat, hogy folytassuk azt a munkát, amit Kriza Ákos polgármester úrral megkezdtünk. Kriza Ákos rendet rakott, belendítette a turizmust, tervek vannak a közlekedés átalakítására, komoly dolgok történtek – mutatott rá.

Az elmúlt évek legnagyobb eredményeként értékelte, hogy sikerült olyan beruházásokat vinni a városba, amelyek munkahelyeket hoztak létre. Emellett jelentős eredménynek nevezte, hogy a közbiztonság mértéke a kétszeresére nőtt, vagyis a bűncselekmények száma a felére csökkent, Miskolc rendezett város lett.

Orbán Viktor kiemelte: ha olyan polgármester lesz, akivel tudok együttműködni, akkor biztosan meg is csináljuk azokat a beruházásokat, amelyek a várost nemcsak biztonságossá teszik, hanem széppé. A tervek már nagyjából megvannak, Miskolc képe, hangulata a következő években erőteljes javulás előtt áll – mondta.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy Miskolc előtt két lehetőség áll: azt is lehet csinálni, amit az ellenzék javasol, ha az emberek ezt választják, akkor úgy lesz, a Demokratikus Koalíció (DK) politikájának megfelelően harcolni fognak a kormány ellen. Ugyanakkor Orbán Viktor azt ajánlotta, hogy ne egymás ellen harcoljunk, hanem harcoljunk inkább a városért. Ehhez viszont egy olyan polgármester kell, aki a város érdekében a kormánnyal együttműködik – fűzte hozzá.

Úgy vélte, egy DK-s ellenzéki polgármester, az szükségszerűen a kormány ellensége lesz. A választást rá akarják fűzni arra a logikára, hogy a helyi ügyek, fejlesztések, a helyben élők érdeke helyett inkább egy nagy politikai csatát vívjanak – mondta. Hangsúlyozta: ha fejleszteni, beruházni akarunk, ha munkahelyeket akarunk, ha meg akarjuk valósítani a már kidolgozott terveket, akkor működjünk együtt, és Miskolc próbáljon a nyerő oldalon maradni.

A miniszterelnök kijelentette: elkötelezett Miskolc, az ott élők és a leendő polgármester mellett is, ha az nem harcolni akar ellenem, hanem a városiak érdekében együtt akar működni. Minden egyes voks számít, és a miskolci emberek kezében van a városuk jövője – fogalmazott.