Orbán Viktor beszéde az európai parlamenti választás éjszakáján
2019. május 26. Budapest

Jó estét kívánok! Jó esténk van.

Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, akik úgy döntöttek, hogy a mai napon részt vesznek az európai választáson, és leadják a szavazataikat. A minden korábbinál magasabb részvétellel Magyarország azt bizonyította, hogy európai nemzet, európai ország, Európában van a helyünk, Európa a mi hazánk is, ezért meg is akarjuk változtatni.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Külön köszönetet szeretnék mondani azoknak, akik nekünk szavaztak bizalmat, és külön nagy-nagy köszönetet szeretnék mondani azoknak, akik nemcsak elmentek, nemcsak nekünk szavaztak bizalmat, hanem heteken keresztül hátukon vitték az egész kampányt, végigdolgozták a mögöttünk hagyott heteket, hátukra vették az egész országot; nekik köszönhetjük, hogy ma hivatalosan is bejelenthetem, hogy a 2019. évi európai parlamenti választást: megnyertük. Rekord. Rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet arattunk. Mindannyian tudjuk, hogy a népvándorlással és a migrációval egy új korszak kezdődött az európai politikában, tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy korszakos győzelmet arattunk.

Hölgyeim és Uraim!

Azért csatlakoztunk az Európai Unióhoz, hogy olyan világ lehessen Magyarországon, ahol mi döntünk a saját sorsunkról. Köszönetet mondok azoknak, akik úgy döntöttek, hogy Magyarország maradjon magyar ország, és úgy döntöttek, hogy Európa maradjon az európaiaké. Nekünk, magyaroknak különösen fontos az európai választás, mert ez a nemzetegyesítés nagy, vissza nem térő lehetősége, hiszen nemcsak mi, hanem a határon kívüli magyar közösségek is ott lesznek majd velünk Brüsszelben, és együtt fogjuk képviselni a teljes magyar nemzet érdekeit.

Kedves Barátaink!

Van még egy egész éjszakánk, hogy elemezzük ezt a mai győzelmet, de néhány dolgot talán biztosan mondhatok már most is. Először is azt, hogy ez a választási győzelem egy megbízatás. Megbíztak bennünket a magyarok három dologgal. Először is azzal, hogy állítsuk meg egész Európában a bevándorlást. Megbíztak azzal, hogy védjük meg a nemzetek Európáját, és megbíztak bennünket azzal, hogy védjük meg a keresztény kultúrát Európában. És biztosak lehetnek benne, hogy mi ezt is fogjuk tenni. Az is kiderült, hogy az emberek Magyarországon azt gondolják, hogy Brüsszelben változásra van szükség. Olyan vezetők kellenek, akik az európai emberek érdekeit képviselik, olyan vezetők, akik tisztelik az európai nemzeteket, és olyan vezetők kellenek, akik büszkék a kétezer éves keresztény kultúránkra.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Barátaim!

Szeretném világossá tenni, hogy nekünk Brüsszelben is Magyarország lesz az első, és mindenkivel együtt fogunk működni, aki meg akarja állítani a bevándorlást. Ma megmutattuk, hogy Magyarország erős. Magyarország erős, mert a magyarok egységesek. Az előttünk álló években az lesz a döntő, hogy ezt a nagy egységet megőrizzük, és ígérem Nektek, hogy ezért mindent meg is fogok tenni.

Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!