Nagyon fontos döntés az alkotmány módosítása és a terrorellenes törvény elfogadása
2016. június 8.
Nagyon fontos döntést hozott kedden a magyar parlament azzal, hogy módosította az alkotmányt, és elfogadta a terrorellenes törvényt - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán délután Prágában a négy visegrádi ország kormányfői csúcstalálkozója utáni sajtóértekezleten.

„Ritka pillanat ez a magyar parlamentarizmus modernkori történetében, mert az ellenzék egy része is megszavazta ezeket az intézkedéseket” – hangsúlyozta a kormányfő, aki a M1 aktuális csatorna tudósítójának kérdésére válaszolt. „Egy-egy ilyen esemény csodaszámba megy” – tette hozzá.

Szerinte azzal, hogy sikerült módosítani az alkotmányt, és sikerült a terrorellenes törvényt is elfogadni, „megadták a magyar hatóságoknak azokat a jogosítványokat, amelyekkel eséllyel veszik fel a harcot a terrorista akciókkal és fenyegetettségekkel”.  „Ez egy nagy pillanat Magyarország számára, mert úgy érzem, hogy tegnaptól a kormány jóval nagyobb eséllyel tudja garantálni az ország polgárainak biztonságát, mint ahogy eddig tette” – hangsúlyozta a kormányfő.

A kormány ezzel „minden eszközt megkapott a magyar parlamenttől, ami egyébként Európában természetesnek számít, annak érdekében, hogy megvédje állampolgárait” – mutatott rá Orbán Viktor.